2020. február 10. hétfő

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk Jézus: "Menjünk át a túlsó partra." Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt, úgy, ahogy éppen a hajóban volt; de más hajók is voltak a nyomában. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: "Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

Mk 4,35-41.

NEM TÖRŐDSZ VELÜNK?

Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? (Mk 4,38)

Amikor Jézus és tanítványai a tengeren hányódtak a borzasztó viharban, Jézus aludt. A hullámok mindannyiuk életét veszélyeztették. "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" E szavaknak súlyuk volt. Már korábban hallottam ezt a részt Márk evangéliumban, de azon a napon pontosan kifejezte azt a kétséget, amit Jézus irántam való gondoskodásával kapcsolatban éreztem. Ebben a részben a rettegő tanítványoknak végük volt. Én is úgy éreztem, hogy végem van. A munkahelyi, családi és pénzügyi viharok miatt elgyötörtnek és mellőzöttnek éreztem magam. Elvesztettem a hitem, hogy Jézus tud segíteni.
Annak ellenére, hogy a tanítványok tele voltak félelemmel, Jézust nem zavarta a vihar. Miután felébredt, lecsendesítette azt. Erre a tanítványok még jobban kezdtek félni, mert Jézusnak hatalma volt a vihar felett. Ekkor felfedte előttük, hogy ő a Mindenható, akinek minden teremtmény engedelmeskedik. Bár benne volt a viharban, nem volt annak alárendelve.
Nekem is az volt az érzésem, mintha Jézus aludt volna. Ez a történet arra kényszerített, hogy a kétségeimet feltárjam előtte. Őt nem rázzák meg a viharok. Amíg mi félünk és megbénulunk, ő nyugodt és védőszárnyai alá hív minket. Bátorítson minket, hogy minden engedelmeskedik Jézus parancsának.

Imádság: Urunk, segíts helytállni a viharokban, és szabadításodra várva érezni mindenható erődet! Ámen.

Jézus védelmébe és nyugalmába vesz bennünket.
Randi Perez Helm (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÉKÉT ÉS NYUGALMAT TALÁLJUNK JÉZUSBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek