2020. február 14. péntek

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

VÁLASZD AZ IRGALMAT!

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Gyakran gondolok a Mik 6,8 jelentésére. Szeretem az igazságot, de ha az igazság rajtam múlna, csak néhány ember kapna második esélyt. Amikor bűnözőket engednek el egy tárgyalásról megromló egészségükre hivatkozva, akkor én kényszeríteném őket arra, hogy mindenképpen menjenek el a tárgyalásra, hiszen, ha valakinek szenvedést okoztak, akkor szenvedjék el annak következményeit is. Azokban a pillanatokban arra ébredek rá, hogy az igazságot szeretni több, mint a megtorlást kívánni. Amikor viszont arra vágyom, hogy valakit megbüntessenek, vajon vágyom-e az irgalomra úgy, ahogy Isten kívánja? Ha az irgalomhoz ragaszkodunk, megnyugodhatunk abban, hogy Isten a tökéletes bíró, aki mindent jól intéz.
Keresztényként úgy mutathatjuk meg a világ számára Isten szeretetét és kegyelmét, ha megadjuk a második esélyt. Az irgalomhoz való ragaszkodás, még ha fájdalmasan nehéz is, lehetőséget ad arra, hogy megmutassuk valakinek Isten szeretetét.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy újabb és újabb esélyt kínálsz. Kérünk, erősíts meg abban, hogy mi is ugyanezt tegyük másokért. Ámen.

Isten szeretetét tükrözöm vissza, ha irgalmas vagyok.
Melissa Ramoo (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY TUDJUNK IRGALMASAK LENNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek