2020. február 15. szombat

Mózes folytatta a beszédet egész Izráelhez e szavakkal. Ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni. Az ÚR is megmondotta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened maga kel át előtted, és kipusztítja azokat a népeket, és te meghódítod őket. Józsué kel majd át előttetek, ahogyan megmondotta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

"ITT VAGYOK!"

Az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. (5Móz 31,6)

Amikor a tengerpartra utazunk feleségemmel és lányommal, mindig megcsodáljuk a naplementét. Egyik este, miközben lányunk, Viktória, a parton a homokban ült, mi tőle néhány száz méterre egy padon foglaltunk helyet. Nem tudta, hogy így eltávolodtunk tőle. Csendben ültünk, amint a vöröslő napkorong eltűnt az égen.
Amint besötétedett, lányunk észrevette, hogy nem vagyunk a közelében. Utánunk kiáltott, és éreztük a félelmet a hangjában. Amikor a padról válaszoltunk neki, ezt mondta: "Azt hittem, hogy itt hagytatok engem!" Feleségem válaszolt: "Itt vagyunk. Soha nem hagynánk itt!"
Ez a párbeszéd arra emlékeztetett, hogy az életben milyen sokszor gondoljuk azt, hogy egyedül maradtunk, és félelem ébred bennünk, amikor besötétedik. Ha azonban Istenhez kiáltunk segítségért, jó tudni, hogy ő mindig válaszol. "Itt vagyok, soha nem hagylak el téged."

Imádság: Örökkévaló Istenünk, köszönjük hűségedet. Erősítsd bennünk az elhatározást, hogy soha nem távolodunk el tőled! Ámen.

Isten folyamatosan azt mondja nekem: "Itt vagyok!"
Jeff Wansley (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÉLELMEK KÖZÖTT ÉLŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek