2020. február 17. hétfő

Íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. Azt a kijelentést kapta a Szentlélektől, hogy nem hal meg addig, amíg meg nem látja az Úr Krisztusát. A Lélek indítására elment a templomba, és amikor a gyermek Jézust bevitték szülei, hogy eleget tegyenek a törvény előírásainak, akkor karjába vette, áldotta az Istent, és ezt mondta: "Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátták szemeim üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára, hogy megjelenjék világosságul a pogányoknak, és dicsőségül népednek, Izráelnek." Apja és anyja csodálkoztak a róla mondottakon, Simeon pedig megáldotta őket, és ezt mondta anyjának, Máriának: "Íme, ő sokak elesésére és felemelésére rendeltetett Izráelben, és jelül, amelynek ellene mondanak, - a te lelkedet is éles kard járja majd át -, hogy nyilvánvalóvá legyen sok szív gondolata."

Lk 2,25-35.

KITARTÁS A HITBEN

És íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. (Lk 2,25)

Úgy érzem, hitem gyakran híján van a kitartásnak és a türelemnek, de nagyszüleim példája inspirál. Ők a kommunista terror idejében éltek, de a világ nagy csalódásai nem törték meg őket. A nagyszüleim felkészültek a hosszú várakozásra, és ragaszkodtak a hitükhöz. Kitartóak voltak, és nem engedték kihűlni az Isten iránti szeretetüket. Megingathatatlan reménységgel várták az Isten által kirendelt időt.
A nagyszüleim kitartóan várakoztak Istenre, mert szerették őt. Bár az emberek sokszor cserbenhagyták őket, Isten sohasem tette. Ahogy Simeon hűségesen várta a Messiás eljövetelét, úgy a nagyszüleim is elszántak maradtak.
A kitartás erényét megtaníthatjuk gyermekeinknek és unokáinknak is. Imádkozom azért, hogy a kitartás példaképei lehessünk a következő nemzedék számára, hogy megtanulhassák, mit jelent csendesen és örömmel várni Krisztus eljövetelére.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy kitartóan és erős hittel várjuk eljöveteledet! Ámen.

Ki inspirált engem a hitben való kitartásra?
Daniel Topalski (Várna, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK POLITIKAI ZAVARGÁSOK KÖZEPETTE ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek