2020. február 18. kedd

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,8-15.

MEGVÁLASZOLT IMÁDSÁG

Isteni hatalma megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és kegyességre való, az által, hogy megismertük őt, aki a saját dicsőségével és erejével hívott el minket. (2Pt 1,3)

Mikor a bibliaóra előtt kitettem a lányomat a bölcsödénél, beszéltem egy ismerősömmel, hogy kellene találnom egy gyermekfelügyelőt, mert szeretnék részt venni a csoport közeledő ebédjén. Az ismerősöm elmondta, hogy egy barátnőjének szintén szüksége lenne gyermekfelügyelőre egy másik esemény kapcsán. Megadtam a számomat, mondván, lehet, hogy tudok segíteni. Ő megragadta a kezemet: "A barátnőm folyamatosan imádkozott, hogy részt vehessen ezen az eseményen, talán te vagy a válasz."
A bibliaórán megemlítettem, hogy a férjem munkahelye jelenleg három időzónányira van az otthonunktól. Egy asszony hozzászólt, hogy ismer valakit, akinek a férje ugyanebben a helyzetben van, ugyanoda utazik. Miután megadtam neki a számomat, a feleség meghatottan hívott fel: "Azért imádkoztam, hogy a férjem találjon egy keresztény barátot abban a városban." Egészen izgatott lettem a gondolatra, hogy a férjeink egy távoli helyen bátoríthatják majd egymást.
Rendszerint arra koncentrálok, hogyan fog Isten az imáimra válaszolni. Most már értem, hogy én is lehetek Isten válasza valaki másnak az imádságára.

Imádság: Urunk, segíts, hogy érzékenyek legyünk mások szükségleteire, és válaszok a körülöttünk élők imáira. Ámen.

Éberen és készen állok, hogy cselekedjem Isten akaratát.
Susan H. Aaron (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÉSZREVEGYÜK MÁSOK SZÜKSÉGLETEIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek