2020. február 19. szerda

Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs építőmester, alapot vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá. Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.

1Kor 3,6-11.

A HELYES KÉRDÉS

Ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön. Nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghez viszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem. (Ézs 55,11)

Egy esti program után hazafelé tartva a feleségem észrevett egy nagy plakátot egy útkereszteződésben. Ez állt rajta: "Jézus az egyetlen út a mennybe. Te merre tartasz?" A feleségem megkérdezte, szerintem mennyire hatékony egy ilyen jelzés. Első gondolatom az volt, hogy ez tényleg nem hatékony. Mégis, ahogy ez a negatív gondolat átfutott rajtam, rájöttem, hogy rossz kérdést tettünk fel. Éreztem, ahogy a Lélek kérdőre von: "Mikor osztottad meg utoljára a hitedet valakivel?" Kénytelen voltam önvizsgálatot tartani.
Urunk utoljára ezt mondta tanítványainak: "Menjetek!" Jézus azt akarja, hogy tanítványokká tegyünk másokat. Ahelyett, hogy mások erőfeszítéseit kritizálnám, arra kellene koncentrálnom, hogy magam is erőfeszítéseket tegyek.
Mindannyian elhívást kaptunk, hogy megosszuk hitünket. Módszerünktől függetlenül Jézus eredményessé teszi erőfeszítéseinket. Krisztus ereje működik a gyermekei tevékenységében is. A helyes kérdés tettekre összpontosít, s az eredmény Istentől függ. Nekünk csupán oda kell szánnunk magunkat.

Imádság: Drága Urunk, kérünk, vezess minket, hogy másokat tanítványaiddá tehessünk! Ámen.

Hogyan vehetek részt az evangélium terjesztésében?
Stephen Johnson (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ELISMERJÜK MÁSOK ERŐFESZÍTÉSEIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek