2020. február 21. péntek

Kiment Ászá elé, és ezt mondta neki: Hallgassatok rám, Ászá és egész Júda, meg Benjámin! Az ÚR veletek lesz, ha ti is ővele lesztek. Ha keresitek őt, megtaláljátok, de ha elhagyjátok, ő is elhagy benneteket. Hosszú ideig élt Izráel az igaz Isten nélkül, tanító pap nélkül és törvény nélkül. De ha nyomorúságában megtért az ÚRhoz, Izráel Istenéhez, és kereste őt, meg is találta.
Majd szövetségre léptek, hogy őseik Istenét, az URat keresik teljes szívvel és teljes lélekkel; de meg kell halnia mindenkinek, aki nem keresi Izráel Istenét, az URat, kicsinek és nagynak, férfinak és nőnek egyaránt. És megesküdtek az ÚRra fennhangon ujjongva, trombita- és kürtszó mellett. Örvendezett egész Júda az eskünek, mert teljes szívvel tettek esküt, és egy akarattal keresték Istent, és meg is találták. Az ÚR pedig nyugalmat adott nekik mindenfelől.

2Krón 15,2-4.12-15.

AJTÓNYITÁS

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. (Mt 7,7)

Rosszul sikerült házasságom után két gyermekkel magamra hagyva igyekeztem újra felépíteni romokba dőlt életem. Lassan rájöttem, ez egyedül nem megy, a bennem lévő "Isten alakú űrt" (Blaise Pascal) senki és semmi más nem tudja betölteni, csak Jézus Krisztus. Az "Ajtónyitás: Vajon kinek?" (Erdélyi Judit) című könyvet olvasva megértettem: eddig csupa káros dolgot engedtem az életembe, szabad utat adva a szívembe a gonosz erőinek: jóslás, okkult gyógyítási módszerek... Megdöbbentett, hogy a szívem nem lehet semleges terület, hanem vagy az egyik, vagy a másik csapatba tartozom.
Ezen gondolkozva, a munkahelyemen magam elé meredve hirtelen feltűnt, hogy a velem szemben lévő ajtó nyitva áll. Szíven ütött ez a szemléletes kép. Kétségbeesve, némán kiáltottam: "Nem akarok a Sátán rabszolgája lenni. Jézus, egyedül neked szeretném kinyitni szívem ajtaját, kérlek, gyere be!" Ezután lelkészünkkel bűnbocsánatot kérve átadtam életemet az Úrnak.
Azóta a családomban többen is "ajtót nyitottak" Jézusnak, és ahogy engem is felépített, új férjet, munkát, otthont, gyermeket adott, látom, ahogy az ő életüket is megújítja. Bármi is történjen, az Úrral kötött szövetség által nyugalmunk lehet minden felől.

Imádság: Mennyei Atyánk, hálás a szívünk, hogy velünk vagy és Jézus Krisztus által szabadítást adsz. Kérünk, lépj be szívünk ajtaján, és tisztíts meg bennünket. Ámen.

Ha Istent keressük, megtaláljuk őt.
Brückner Melinda (Fót, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYEDÜLÁLLÓ ÉDESANYÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek