2020. február 23. vasárnap

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

BIZALOMMAL A JÖVŐBE

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

A karosszékemben a reggeli csendességemet tartva, kinézek az ablakból az erdőre, ami sötétnek és fenyegetőnek tűnik. A csupasz fák kísérteties fekete körvonalakat mutatnak, akárcsak a gondolataim az előttem álló éveket illetően. Vajon megromlik az egészségem? Tudom majd rendezni az anyagi kötelezettségeimet? Az öregedés ijesztő lehet. Ahogy folytatom az Istennel való csendességem, előtűnik a reggeli nap első sugara. Pillanatok múlva az ég egybefolyó rózsaszínben tündököl, új, dicső szépséggel ragyogva be a világot. Ahogy ámulok Isten keze munkáján, emlékeztetem magam, hogy ő a legparányibb teremtményről is gondoskodik, és lassan béke tölti el szívemet.
Mt 6,25-ben Jézus figyelmeztet, hogy ne aggódjunk, mert annak káros következményei vannak. Felemésztheti a gondolatainkat, meglophatja a produktivitásunkat és negatív hatással lehet az egészségünkre. De a legfontosabb, hogy csökkenti az Istenben való bizalmat. Jézus kéri, hogy először Isten országát keressük, és hozzá forduljunk segítségért. Míg a holnapra vonatkozó tervezés hasznos időtöltés, addig a jövő felől való aggódás csak elpocsékolt idő. Nem tudjuk, mit hoz a holnap, de bízhatunk az Egyetlenben, aki fogja a kezünket, és együtt jár velünk minden sötét völgyön át.

Imádság: Urunk, segíts, hogy bízni tudjunk benned, hogy sohasem hagysz magunkra, és ne féljünk a jövőnktől. Ámen.

Az Isten minden szükségünket betölti. (Fil 4,19)
Jeannine Brenner (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI FÉL AZ ÖREGEDÉSTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek