2020. február 24. hétfő

Ezután versengés is támadt köztük arról, hogy ki a legnagyobb közöttük. Erre Jézus így felelt nekik: "A királyok uralkodnak népeiken, és akik hatalmuk alá hajtják őket, jótevőknek hívatják magukat. Ti azonban ne így cselekedjetek, hanem aki a legnagyobb közöttetek, olyan legyen, mint a legkisebb, és aki vezet, olyan legyen, mint aki szolgál. Mert ki a nagyobb? Az, aki asztalnál ül, vagy aki szolgál? Ugye az, aki az asztalnál ül? Én pedig olyan vagyok közöttetek, mint aki szolgál." "Ti vagytok azok, akik megmaradtatok velem kísértéseimben, és én rátok hagyom a királyságot, ahogyan az én Atyám rám hagyta azt; hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál az én országomban, és királyi székekbe ülve ítéljétek Izráel tizenkét törzsét."

Lk 22,24-30.

A SZOLGÁLAT ÉS A CIPŐFŰZŐ

Aki pedig a legnagyobb közöttetek, az legyen szolgátok. Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik. (Mt 23,11-12)

Amikor bőrig ázva visszatértem a szállodai szobámba, a folyosón elhaladtam két szállodai alkalmazott mellett. Egyikőjük megállított, és lemutatott a kioldódott cipőfűzőmre. Megköszöntem neki a figyelmeztetést, de nem hajoltam le, hogy megkössem. Végül is már csak egy kis távolság volt a szobámig. De ő megállított, és lehajolt, hogy bekösse a fűzőmet.
A konferencián volt egy fantasztikus előadó, a zene is pazar volt, de a legtöbbet ebből a szolgáló lelkületből tanultam. Jézus megpróbálta elmagyarázni az apostoloknak, hogy Isten országa a szeretetben nyilvánul meg, hogy meglátjuk és kielégítjük mások szükségeit. Ez az asszony meglátott egy szükséget, ami azt mutatta, hogy magán kívül figyelt egy másik emberre is. Ezután nem tétovázott, önzetlenül cselekedett, hogy segítsen, még akkor is, ha én egy abszolút idegen voltam. Ez az egyszerű eset a szálloda folyosóján arra indít, hogy jobban figyeljek a körülöttem lévőkre, legyek alázatosabb és készségesebb észrevenni mások szükségét.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy meglássuk, kik szorulnak támogatásra körülöttünk, és tudjunk segíteni nekik! Méltányoljuk ugyanakkor a barátoktól, sőt akár az idegenektől tapasztalt kedvességet is! Ámen.

Ha meg akarom mutatni Isten szeretetét, akkor legelőször szolgává kell lennem.
John I. Carney (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÁLLODAI ALKALMAZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek