2020. február 25. kedd

Emlékeztesd őket arra, hogy rendeljék alá magukat a hatóságoknak és a felsőbbségeknek: engedelmeskedjenek, és legyenek készek minden jó cselekedetre. Senkit se szóljanak meg, kerüljék a viszálykodást, legyenek megértőek, teljes szelídséget tanúsítva minden ember iránt.
Mert valamikor mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygők voltunk, különféle kívánságok és élvezetek rabjai, gonoszságban és irigységben élők, egymástól gyűlöltek és egymást gyűlölők. De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghez vitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által, akit kitöltött ránk gazdagon Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy az ő kegyelméből megigazulva reménységünk szerint részesei legyünk az örök életnek.

Tit 3,1-7.

"MÉG MINDIG SZERETLEK!"

Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1Jn 4,10)

"Nem szeretlek többé, Nagyi!" Négyéves unokám, Tim, dühösen karba tette a kezét, és mereven nézett rám, miután megszidtam valamiért.
"Ó, én viszont még mindig szeretlek, és örökké szeretni foglak" - válaszoltam. Tim, továbbra is dühösen, sarkon fordult és elment. Másodperceken belül azonban nagy mosollyal tért vissza, és bocsánatot kért. Természetesen mindig szeretni fogom. Talán néha eltéved, de mi mindig imádkozunk gyermekeinkért, és sosem engedjük ki őket a szívünkből. Sosem szűnik meg a szeretetünk irántuk.
Krisztus Jézus által Isten gyermeke vagyok. Isten szeret, és akkor is hív, ha kétségbeesett szükségemben nagyon távol vagyok ettől a szeretettől. Isten sokféle módon kifejezi szeretetét, a szükséges fegyelmezést is beleértve, és mindig ott van mellettem, akkor is, ha nem érdemlem meg.
Olvasmányunk ötödik verse megerősít, hogy kegyelméből Isten már megtette az első lépéseket, Szentlelke pedig megújítja szívünket, hogy miénk lehessen az örök élet reménysége.

Imádság: Atyánk, segíts megpihennünk végtelen szeretetedben, átadni magunkat szerető fegyelmezésednek, és kedvességet mutatnunk minden embertársunk iránt! Ámen.

Isten jobban szeret engem, mint el tudnám képzelni.
Marion Turnbull (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK AZ UNOKÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek