2020. március 2. hétfő

Azután bement Jézus a templomba, és kiűzte mindazokat, akik a templomban árusítottak és vásároltak, a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felborította, és ezt mondta nekik: "Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek." Azután vakok és bénák mentek hozzá a templomba, és meggyógyította őket. Amikor pedig a főpapok és az írástudók látták azokat a csodákat, amelyeket tett, és a gyermekeket, akik a templomban ezt kiáltották: "Hozsánna a Dávid Fiának!" - haragra lobbantak, és így szóltak hozzá: "Hallod, mit mondanak ezek?" Jézus pedig így válaszolt nekik: "Hallom. Sohasem olvastátok: Gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicséretet?"

Mt 21,12-16.

HOGYAN IMÁDKOZZUNK?

Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. (Mt 18,3-4)

Egyik nap, amikor a kisfiam imádkozott, kijavítottam, és olyan mondatokra tanítottam, melyeket odaillőnek gondoltam. Amikor befejeztük, a férjem azt mondta, hagynunk kellene, hogy inkább a saját szavaival imádkozzon. Így hát a következő alkalommal engedtem, hadd mondja azt, ami a szívéből jön. Ő pedig imádkozott különböző dolgokért, és a végén azt mondta: "Jézus, én olyan boldog vagyok veled!" Elámultunk. Milyen egyszerű módja ez a hálánk kifejezésének!
Ahogy felnövünk, hajlunk arra, hogy túlzottan figyeljünk a "helyes" módon való imádkozásra, hogy olyan szavakat használjunk, amelyek jól hangzanak azok számára, akik talán hallják imáinkat. Isten azonban a szívünket nézi, nem a jól szerkesztett mondatainkra figyel.
Soha nem gondoltam volna, hogy úgy fejezzem ki hálámat Istennek, ahogy a fiam azt bemutatta. Aznap ráébredtem, hogy valóban, mi Isten gyermekei vagyunk, és ő a mi Atyánk. Mindig ebből a nézőpontból beszélhetünk vele. A gyermekek sok mindent megtaníthatnak nekünk az Isten országáról. Én továbbra is tanulom a fiamtól az imádkozás módját.

Imádság: Jézus, én olyan boldog vagyok veled! Ámen.

Ma gyermeki hittel közeledem Istenhez.
Deepika Emmanuel Sagar (Rajasthan, India)

IMÁDKOZZUNK AZ IMÁDKOZNI TANULÓ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Március
Ke Sze Cs Szo Va
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek