2020. március 5. csütörtök

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

IGAZI ERŐFORRÁS

Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,42)

2016-ban újra megbetegedtem, kiújult a tuberkulózisom. Ez idő alatt a férjem nagyon elfoglalt volt a munkahelyén, nekem pedig feszült volt a viszonyom az édesapámmal. Feladtam az állásomat, hogy kezeltethessem magam. Az orvosi beavatkozások idején gondoskodtam a családomról, és időt szántam az Istennel való kapcsolatra is.
Kitartóan, naponta egy órát szántam imádkozásra és igeolvasásra. Elolvastam a Bibliát az elejétől a végéig. Ennek a lelkigyakorlatnak köszönhetően közelebb kerültem Istenhez, és rájöttem, hogy az élet több, mint a közvetlen körülményeim halmaza.
Több mint egy év telt el azóta, és Istennel való közösségem folyamatosan erősödik. Megtapasztaltam a testi gyógyulást, és a családommal való viszonyom is javult. Az imádkozás és a Szentírás segített megtalálni azt az erőforrást, amivel szembenézhetek bármilyen helyzettel, mert tudom, Isten velem van.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy közelebb vonsz minket magadhoz. Segíts, hogy minden helyzetben keressünk, és benned találjuk meg reménységünket! Ámen.

Az igeolvasás és az imádság Isten közelségében tud tartani.
Emiriana Malelak-Bana (Kelet-Nusa Tenggara, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM SZÁNNAK IDŐT AZ IMÁDSÁGRA ÉS IGEOLVASÁSRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek