2020. március 12. csütörtök

Erre összegyűlt, és felvonult az emóriak öt királya: Jeruzsálem királya, Hebrón királya, Jarmút királya, Lákis királya és Eglón királya, ők maguk és egész táboruk. Tábort ütöttek Gibeón alatt, és harcoltak ellene.
Akkor a gibeóniak ezt az üzenetet küldték Józsuénak a gilgáli táborba: Ne hagyd cserben szolgáidat! Gyere föl hozzánk gyorsan, és szabadíts meg! Segíts rajtunk, mert a hegyvidéken lakó emóriak királyai összefogtak ellenünk! Erre fölvonult Józsué Gilgálból egész hadseregével, valamennyi vitéz harcosával. Az ÚR ezt mondta Józsuénak: Ne félj tőlük, mert a kezedbe adom őket! Senki sem állhat meg közülük előtted. Józsué hirtelen rájuk tört, miután egész éjszaka menetelt Gilgálból. Az ÚR megzavarta az ellenséget Izráel előtt, úgyhogy Izráel nagy vereséget mért rájuk Gibeónnál, üldözte őket a béthóróni hágó felé, és vágta őket egészen Azékáig és Makkédáig. Amikor menekültek Izráel elől, az ÚR nagy jégesőt hullatott rájuk az égből a béthóróni lejtőn egészen Azékáig, és meghaltak. Többen haltak meg a jégesőtől, mint amennyit fegyverrel mészároltak le Izráel fiai.
Amikor az ÚR Izráel fiai kezébe adta az emóriakat, Józsué az ÚRhoz szólt, és ezt mondta Izráel jelenlétében: Nap, maradj veszteg Gibeónban, te is hold, az Ajjálón-völgyben! És veszteg maradt a nap, megállott a hold is, míg ellenségein bosszút állt a nép.
Meg van ez írva a Jásár könyvében. Megállt a nap az ég közepén, nem sietett lenyugodni egy teljes napig. Nem volt ilyen nap sem azelőtt, sem azután, hogy emberi szóra így hallgatott volna az ÚR, mert az ÚR harcolt Izráelért. Azután visszatért Józsué az egész Izráellel a gilgáli táborba.

Józs 10,5-15.

AZ AJTÓ NYITVA

Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be. (Jel 3,8)

Miközben ezeket a sorokat írom, egy akadállyal nézek szembe. Felvettek egy amerikai keresztény egyetemre, és tanulmányi ösztöndíjat is kaptam. Biztos vagyok benne, hogy Isten nyitotta ki számomra ezt az ajtót. De most, amikor próbálok beiratkozni, azok az emberek, akikről úgy hittem, anyagilag támogatnak majd, tudomást sem vesznek rólam. Ez az akadály ugyan elkeserít, de bízom Istenben. Annak ellenére, hogy úgy tűnik, az emberek elfordultak tőlem, bízom őbenne, aki kinyitotta az ajtót számomra, és senki nem tudja azt bezárni.
A mai bibliai olvasmányban öt király egyesítette seregeit az ellen a város ellen, mely békét kötött az izraelitákkal. Jóllehet, az akadályok nagynak tűntek, az Úr azt mondta Józsuénak: "Ne félj tőlük, mert a kezedbe adom őket! Senki sem állhat meg közülük előtted." Az Úr harcolt Izraelért, és most értünk is.
Amikor akadályok gördülnek az utunkba, Istenre nézhetünk és bízhatunk benne, hogy ő, aki elkezdte bennünk a jó munkát, be is fejezi azt. Isten hűséges, és kegyelme örökre megmarad.

Imádság: Urunk, hálát adunk, hogy olyan hitet adtál, mely hegyeket képes mozgatni. Vezess minket, hogy előre léphessünk hitben, és eljussunk oda, ahová hívsz bennünket! Ámen.

Isten, aki elkezdte bennem a jó munkát, elvégzi azt. (Fil 1,6.)
Tarupiwa Muzah (Kelet-Mashonaland, Zimbabwe)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYETEMI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek