2020. március 14. szombat

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni.

1Kor 13,1-8.

ISTEN ERŐS SZERETETE

A teljes szeretet kiűzi a félelmet (1Jn 4,18)

Gerry bemászott haldokló felesége mellé az ágyba, és karjaiban ringatta. Az elgyengült testét tartva ezt mondta: "Rendben, lelkész testvér, imádkozzon értünk!" Sohasem láttam még ennyire bátor és egyben szeretetteljes viselkedést. Imádkoztam, hogy Isten áldja meg Louiset minden lehetséges gyógyulással, és kértem, hogy erősítse meg Gerryt, aki hordozta Louise szenvedésének és reménytelenségének minden terhét. Louise néhány nappal később meghalt. Ez nem csökkentette Gerry szeretetét. Gyerekeinek és unokáinak ölelésre és mosolyra volt szükségük, és Gerrynek gondoskodnia kellett magáról is. Minél nagyobb a szeretet, annál nagyobb a gondoskodás felelőssége.
Isten maga a szeretet (1Jn 4,16) és Isten szeretete erős. Elhordozza a legnehezebb terheket: bűneinket, szenvedéseinket, segítségért kiáltásunkat. Isten szeretete "mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr." (1Kor 13,7)
Amikor nem bírjuk a terheinket, kérhetjük Isten erős szeretetét. Sokféle módon láthatjuk Isten válaszát. Barátok jelennek meg a megfelelő időben. A napi bibliaolvasás felnyitja szemünket Isten ígéreteire. Egy belső béke tölt be, és érzékeljük Megváltónk jelenlétét. Erőt kapunk, melyről tudjuk, nem a miénk, hanem Isten erős szeretetéből van.

Imádság: Istenünk, segíts szeretetedre hagyatkoznunk, és ezt a szeretetet a környezetünkben is megmutatni! Ámen.

Amikor megerősítésre van szükségem, Isten szeretete tart meg.
Tony R. Nester (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek