2020. március 18. szerda

Amikor a tanítványok közelébe értek, nagy sokaságot láttak körülöttük, írástudókat is, akik vitatkoztak velük. Amint meglátták Jézust, az egész sokaság nyomban megdöbbent, és eléje futva köszöntötte őt. Ő pedig megkérdezte tőlük: "Miről vitatkoztok velük?" A sokaságból így felelt neki valaki: "Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van; és amikor ez megragadja, úgy leteperi őt, hogy tajtékzik, fogát csikorgatja, és megmerevedik. Szóltam tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták." Jézus így válaszolt nekik: "Ó, hitetlen nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt elém!" Odavitték hozzá, és amikor meglátta őt a lélek, azonnal megrázta a fiút, úgyhogy az a földre esve fetrengett és tajtékzott. Jézus megkérdezte a fiú apjától: "Mennyi ideje, hogy ő így van?" Mire ő ezt válaszolta: "Gyermekkora óta. Sokszor vetette tűzbe is, meg vízbe is, hogy elpusztítsa, de ha valamit lehet tenned, szánj meg minket, és segíts rajtunk!" Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz." Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!" Amikor meglátta Jézus, hogy összefut a sokaság, ráparancsolt a tisztátalan lélekre ezt mondva neki: "Te néma és süket lélek, megparancsolom neked: menj ki belőle, és ne menj bele többé!" Erre az felkiáltott, erősen megrázta őt, és kiment belőle. A gyermek olyan lett, mint a halott, úgyhogy sokan azt mondták: vége van. Jézus azonban kezét megragadva magához térítette, és az felkelt. Amikor azután Jézus bement egy házba, tanítványai megkérdezték tőle maguk között: "Mi miért nem tudtuk kiűzni?" Ő pedig ezt mondta nekik: "Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal."

Mk 9,14-29.

HITETLENSÉGÜNK

Minden lehetséges annak, aki hisz. A fiú apja azonnal felkiáltott: Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! (Mk 9,23-24)

A Mk 9-ben a tanítványok képtelenek voltak meggyógyítani egy fiút, akit gonosz lélek szállt meg. De amikor Jézus bátorította a fiú apját, az így kiáltott: "Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!" Milyen fontos ima! A kétségbeesett férfi mindent megtett, hogy higgyen, de tudta, szüksége van segítségre. Jézus elfogadta az apa tökéletlen hitét, és meggyógyította a fiút. Nyilvánvalóan a gyógyítás nem az apa hitén, hanem Jézuson múlott.
Ez jó hír azoknak, akik a hittel küzdünk. Jézust brutálisan megverték, keresztre feszítették és eltemették. De az erőszakos halál ellenére harmadnapon feltámadt, és ötszáz követőjének megjelent. Ez a történet a keresztény hit sarokköve. Azonban sokakból a világban, de még az egyházban is ezt az őszinte imát váltja ki ez a történet: Urunk, hiszünk. Segíts felülkerekednünk hitetlenségünkön.
Milyen jó, hogy Jézus ott találkozik velünk, ahol vagyunk! Jézus jósága kipótolta a hiányt az apa hitében, és a mi hiányosságainkkal is így tesz. Krisztus hív, ahogy vagyunk. Amikor felajánljuk magunkat - a hitetlenségünket és mindenünket -, Jézus megvált minket.

Imádság: Drága Urunk, hiszünk benned, bár néha kétségek gyötörnek. Segíts a hitetlenségünkön! Ámen.

Isten jósága elfedi a gyengeségeimet.
Kevin Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK INGADOZIK A HITE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek