2020. március 21. szombat

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.

Gal 5,22-26.

GYÜMÖLCSTERMÉS

A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Mikor kislány voltam, a nagymamám tartott egy tál műanyag gyümölcsöt a kisasztalán. A nővéremmel sokat játszottunk velük; felváltva gyümölcsöket választottunk a tálból, míg az ki nem ürült. Mindig örültem, mikor én választhattam elsőként, és kivehettem a kedvencemet: egy pár fényes, piros cseresznyét. Következőnek a zöldalmát, majd a piros szőlőt választottam. A legkevésbé a narancsot és a citromot szerettem, és egyikünk sem akarta kivenni a vicces külsejű kivit.
Nemrég, mikor a ma idézett szentírási részt olvastam, erre a gyerekkori játékra gondoltam. Azon gondolkoztam, hogy néha azért választok-e bizonyos gyümölcsöket vagy keresztény jellemvonásokat a többi közül, mert egyszerűbbek. Buzgón törekszem az örömre, de elkerülöm a türelmet? Megkönnyebbülök, ha valaki más választja a nagylelkűséget, így nekem nem kell? Bár a Lélek néhány gyümölcsét nehezebb megteremni, mint a többit, a jó hír az, hogy nem kell az összes jellemvonás mesterének lennünk. Isten állhatatosságot vár, nem tökéletességet. Ha ragaszkodunk Istenhez, és hűségesen próbáljuk gyakorolni ezeket a jellemvonásokat, örömmel várhatunk a jó gyümölcsökre, amiket vele együtt termünk majd.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy türelemmel fordulsz felénk, amikor igyekszünk a Lélek gyümölcseit teremni. Segíts nekünk kitartani, még akkor is, ha elbukunk! Ámen.

A Lélek mely gyümölcsét fogom ma megjeleníteni?
Amy Burling (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK ÁLLHATATOSSÁGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Március
Ke Sze Cs Szo Va
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek