2020. március 30. hétfő

Ezután Illés ezt mondta Ahábnak: Menj föl, egyél, és igyál, mert eső zúgása hallatszik. Aháb fölment, hogy egyék és igyék. Illés pedig fölment a Karmel tetejére, a földre kuporodott, és arcát a térdei közé hajtotta. Így szólt a szolgájához: Menj föl, és tekints a tenger felé! Az fölment, és arra tekintett, majd ezt mondta: Nincs ott semmi. Illés ezt mondta: Menj vissza hétszer! Hetedszerre ezt mondta a szolga: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. Ő azt felelte: Menj el, és mondd ezt Ahábnak: Fogj be, és menj le, míg föl nem tartóztat az eső!

1Kir 18,41-44.

KICSINY REMÉNYFELHŐ

Hetedszerre ezt mondta a szolga: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. (1Kir 18,44)

Három évvel ezelőtt kiégettséget, nagyfokú nyugtalanságot és súlyos depressziót diagnosztizáltak nálam. Korábban teljes állású tanár voltam, most viszont napjaim orvoshoz járás, gyógyszerek szedése és félelmeim leküzdése körül forognak. Gyengének és kiábrándultnak éreztem magam, de határozottan akartam teljesen felépülni. Hálát adtam Istennek a támogatásáért, és dicsőítettem őt. Hittem, hogy jobban leszek.
Hónapok teltek el, de csak csekély javulást tapasztaltam. Elbátortalanodtam, és kétségeim lettek, hogy valaha is jobban leszek. De továbbra is hittem, hogy Isten meg fog gyógyítani. Amikor szörnyű fejfájásaim lettek, Isten igéjéhez fordultam, böjtöltem, és tovább imádkoztam. Elképzeltem magamat újra épen és egészségesen, és hálát adtam Jézusnak, hogy segít felgyógyulnom. Hittem benne, hogy meggyógyulok.
Egyik nap a fejfájás hirtelen megszűnt. Ez számomra egy kicsinyke, de annál jelentősebb reményfelhő volt, Isten szeretetének a jele és bizonyíték arra, hogy meggyógyulok. Azóta is, napról napra egyre erősebb vagyok. Isten az ő áldásait apró dolgokban kezdi el ránk árasztani. És mindez csak egy kicsiny reményfelhővel kezdődött.

Imádság: Istenünk, köszönjük neked a kicsinyke reményfelhőket, melyek szereteted és áldásaid bizonyítékai. Ámen.

Bízni akarok Istenben, és kitartóan várom az eljövendő változást.
Madeline Twooney (Észak-Rajna-Vesztfália, Németország)

IMÁDKOZZUNK, HOGY TÜRELEMMEL VÁRJUK ISTEN VÁLASZÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek