2020. április 4. szombat

Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

AZ ÁCS

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Van egy kis barkácsműhelyem a ház alagsorában, ahol nagyon szeretek mindenféle tárgyat készíteni. Egyik nap egy repedezett öreg tölgyfadarabot kezdtem gyalulni, és elcsodálkoztam, hogy néhány apró simítás után a csúnyácska fa milyen gyönyörű lesz. Egy átlagos, érdes felületű fa sima tapintásúvá változik, és láthatóvá válnak az évgyűrűk tekervényes mintázatai. Asztalosként vagy ácsként másképpen tekintesz a fára: nemcsak egy rönköt látsz; azt is látod, mivé válhat a kezeid között.
Eszembe jutott, hogy a mi Megváltónk, az Úr Jézus is ács volt, és valószínűleg ismerte ezt a tapasztalatot. Az ácshoz hasonlóan Jézus sem csak azt látja, kik vagyunk, hanem azt is, kivé válhatunk. Jézussal való találkozásunk előtt mi is csak egy durva fadarab vagyunk, de a mi Ácsunk legyalulja rólunk vétkeinket és bűnös szokásainkat, és óvatosan csiszolva addig formál, míg gyönyörűek nem leszünk.

Imádság: Úr Jézus Krisztus, formálj minket gyönyörű mesterművé, hogy készen álljunk a te szolgálatodra. Add, hogy mi is meglássuk a szépséget a körülöttünk lévő emberekben! Ámen.

Jézus kezében remekmű lehetek.
Miles Q. Turner (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁCSOKÉRT ÉS AZ ASZTALOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek