2020. április 7. kedd

Azután megmutatta nekem az élet vizének folyóját, amely ragyogó, mint a kristály, s az Isten és a Bárány trónusából ered. A város főútjának közepén, a folyó két ága között van az élet fája, amely tizenkétszer hoz termést, minden egyes hónapban megadja termését, és a fa levelei a népek gyógyítására szolgálnak. Nem lesz többé átok a városon, hanem az Isten és a Bárány trónusa lesz benne: szolgái imádják őt, és látni fogják az ő arcát, és az ő neve lesz a homlokukon. Éjszaka sem lesz többé, és nem lesz szükségük lámpásra, sem napvilágra, mert az Úr Isten fénylik fölöttük, és uralkodnak örökkön-örökké.

Jel 22,1-5.

NEM ELÉG ÖRÖMTELI?

Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek. Nekünk pedig kinyilatkoztatta Isten a Lélek által... (1Kor 2,9-10)

Megöregedni egyáltalán nem olyan vidám, mint ahogyan azt képzeltem. A nyugdíjba vonulás jó dolog. Azonban a térdem nem akar úgy működni, mint ahogy azelőtt, a fájó hátam miatt olykor túl korán felébredek, és nem tudok úgy futni, mint fiatal koromban. Van egyáltalán valami jó az öregségben? A válasz azon múlik, mit helyezünk a középpontba.
Ezért mondhatja Pál: Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel! (Kol 3,2). Az apostol betekintést ad a mennybe: azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk (1Thessz 4,17). Ha engedjük, hogy Isten igéje vezesse a képzeletünket, akkor új látásmódot nyerünk az életről és az örökkévalóságról. Mennyire izgalmas elképzelni, hogy majd látjuk Jézust teljes valójában, hogy belenézhetünk annak a szemébe, aki örökké tartó szeretettel van irántunk!
Ha az örök hazára összpontosítunk, nemcsak gondolkodásmódunk változik meg, hanem tetteink, és a másokkal való bánásmódunk is. Az öregedés izgalmas élmény lehet, ha gondolatainkkal, tetteinkkel a mennyeiek felé fordulunk.

Imádság: Úr Jézus, tölts el gondolataiddal, hogy úgy láthassunk minden embert, ahogyan te látod őket! Ámen.

Az odafennvalókra figyelve megváltozik a látásmódom.
Dave Caswell (Arkansas, USA)

IMÁDKOZVA KERESSÜK ÉS KÖVESSÜK ISTEN AKARATÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek