2020. április 8. szerda

Ti szolgák pedig teljes félelemmel engedelmeskedjetek uraitoknak, ne csak a jóknak és méltányosaknak, hanem a kíméletleneknek is. Mert kegyelem az, ha valaki Istenre néző lelkiismerettel tűr el sérelmeket, amikor igazságtalanul szenved. De milyen dicsőség az, ha kitartóan tűritek a hibátok miatt kapott verést? Ellenben ha kitartóan cselekszitek a jót, és tűritek érte a szenvedést, az kedves az Isten szemében. Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát hagyott rátok, hogy az ő nyomdokait kövessétek: ő nem tett bűnt, álnokság sem hagyta el a száját, mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél. Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg.

1Pt 2,18-24.

A LEGJOBB PÉLDA

...mikor gyalázták, nem viszonozta a gyalázást; amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta ezt arra, aki igazságosan ítél. (1Pt 2,23)

Mostanában hagytam ott a munkámat, mert a vezetők igazságtalanul bántak velem. A távozásomat megelőzően olyan információk birtokába jutottam, amelyek bajba sodorhatták volna a szervezet vezetőségét. Küzdöttem a vággyal, hogy az információt kiadva megfizessek az engem ért sérelmekért. Akkoriban olvastam Jézus haláláról, és szavait azokról, akik keresztre feszítették őt: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!" (Lk 23,34) Ez elgondolkodtatott: ha Jézus meg tudott bocsátani, és megértő tudott lenni azokkal, akik kínozták őt, mennyivel inkább így kell cselekednem nekem is azokkal, akik igazságtalanul bántak velem. Amint így tekintettem a helyzetemre, elillant a bosszúvágyam. Az én dolgom kicsinek tűnt Jézuséhoz képest, Jézus mégis könyörületes és megértő volt ellenségei iránt.
Jézus példáját követve megbocsátásra törekedtem, és kezdtem megbékélni a helyzetemmel. Már nem éreztem a bosszúállás vágyának terhét. Megtanultam, hogy a saját tapasztalásaimat a Megváltó szemszögéből nézzem, és az ő példáját követve válaszoljak az élethelyzeteimre.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, amikor a bosszúállás kísértése környékez, segíts, hogy a te szemszögedből lássuk a világot, és Fiad példáját követve cselekedjünk. Ámen.

Jézus a megbocsátás igazi példája.
Heidi Kling-Newnam (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ A MUNKAHELYÜKÖN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek