2020. április 9. csütörtök

Ez már a második levél, szeretteim, amelyet hozzátok írok: ezekben emlékeztetés által ébresztgetem tiszta gondolkozásotokat, hogy eszetekbe jussanak a szent próféták előre megmondott szavai, és apostolaitoknak az Úrtól és Üdvözítőtől kapott parancsolatai. Tudjátok meg elsősorban azt, hogy az utolsó napokban csúfolódók támadnak, akik mindenből gúnyt űznek, akik saját kívánságaik szerint élnek, és ezt kérdezgetik: "Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert mióta az atyák elhunytak, minden úgy maradt, amint a teremtés kezdetétől fogva van." Mert rejtve marad előttük, szándékosan meg is feledkeznek róla, hogy egek régóta voltak, és föld is, amely vízből és víz által állt elő az Isten szavára. Ez által az isteni szó által az akkori világ özönvízzel elárasztva elpusztult, a mostani egek és a föld pedig ugyanezen szó által megkímélve megmaradtak, hogy tűznek tartassanak fenn az ítéletnek és az istentelen emberek pusztulásának napjára. Az az egy azonban ne legyen rejtve előttetek, szeretteim, hogy az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap. Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.

2Pt 3,1-9.

TÜRELMES HOZZÁNK

Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. (Zsolt 103,8)

Általános iskolai tanárként sokat tanulok, amikor próbálom átadni a tananyagot és erkölcsi tanítást fiatal tanulóimnak. Azt gondolom, a legnagyobb lecke, amit megoszthatok, a türelemről szól. Idővel én is fejlődök a türelemben, miközben olyan tárgyakat és témákat tanítok, amit a diákjaim nehezen értenek.
Isten gyermekeként gondolnunk kell arra, hogy Atyánktól sokat tanulhatunk. Sőt, Isten ismeri gyengeségeinket, mégis türelemmel és szeretettel van irántunk. Jézus türelemmel viseltetett Péter iránt: Péter hibái ellenére Jézus megbocsátott neki, és vezetői kiváltságot adott neki Isten országában.
Úgy, ahogyan a tanárok és a diákok között bizalmon alapuló kapcsolatnak kell kialakulnia annak érdekében, hogy a tanulás jó úton haladjon, éppúgy fontos tudatában lennünk, hogy Isten gondot visel ránk. Isten segít megbirkózni mindennapi feladatainkkal, miközben Krisztussal haladunk az utunkon.

Imádság: Urunk, segíts türelmesnek lennünk, bíznunk törődésedben, és felismernünk, mik a céljaid velünk. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe! (Lk 11,2-4) Ámen.

Isten türelmes velem, és arra bátorít, hogy én is türelmes legyek másokkal.
Joshua Oladipupo (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK ISTEN IRÁNTUNK TANÚSÍTOTT TÜRELMÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Április
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek