2020. április 12. vasárnap

Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.

Fil 3,7-11.

A TÖVISEKEN TÚL

Általa hisztek Istenben, aki feltámasztotta őt a halottak közül, és dicsőséget adott neki, hogy hitetek Istenbe vetett reménység is legyen. (1Pt 1,21)

A húsvéti időszakban voltunk. Egy új rózsabokrot ültettem, amikor az egyik tövis megszúrta az ujjamat. Óvatosan és figyelve a tövisekre széthúztam a bokor ágait, és felfedeztem az első duzzadó bimbókat. Ez a bokor a húsvét üzenetét jelentette számomra. Ha a töviseken túl tudunk tekinteni, megláthatjuk a bimbózó új életet és annak szépségét.
Ugyanez igaz fájdalommal és bánattal kapcsolatos személyes tapasztalatainkra. Lehet, hogy a kérdések, kétségek és bizonytalanságok tövisei megszúrtak minket, de bízunk Isten ígéreteiben. Ez a hit. Ugyanakkor keressük az új élet rügyeit. Ez a remény.
Reménnyel és hittel a fájdalmunk és bánatunk végén új életet nyerünk. Ez Isten húsvéti ígérete.

Imádság: Drága Urunk! Növeld hitünket a mai napra és reményünket holnapra! Ámen.

Jézus Krisztusba vetett hitem megtart. A benne való bizodalmam elvezet a feltámadáshoz.
Colin Harbach (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTEN MEGTARTSON A PRÓBATÉTELEKEN KERESZTÜL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek