2020. április 16. csütörtök

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

LÉGÖRVÉNY

Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki? (Mt 8,27)

10 éves koromban az első repülőutamat végig aludtam. Meglepetésemre a földet érés kicsit kemény volt. Rémültem ébredtem fel, megragadtam édesapám karját, mert úgy éreztem, hogy biztosan azonnal meghalunk. Megfogta a kezemet, és ennyit mondott: "Minden oké! Földet értünk." Megkönnyebbülten sóhajtottam föl, és csodálattal pillantottam meg a várost. Majd az előttünk álló élményekre gondoltam.
Amikor erre emlékezem, azon tűnődöm, hogy nem ugyanígy éreztek-e a tanítványok a mai olvasmányban? A tenger viharos volt, és Jézus aludt. Amikor felébresztették, Jézus lecsillapította félelmeiket, majd lecsendesítette a vihart is. A tanítványok elámultak azon, amit Jézus tett.
Vannak olyan idők, amikor úgy érezzük, hogy körülöttünk minden a feje tetejére állt. Összezavarodunk, csalódottak vagy bátortalanok vagyunk. Még ha úgy véljük is, hogy a pusztulás szélén vagyunk, nyugalmat találhatunk, ha arra gondolunk, hogy Jézus velünk van, és lát minket a vihar közepette is. Amikor az életünk "légörvénybe" kerül, nem kell félnünk. Hívhatjuk Jézust, aki képes lecsillapítani bármit, ami félelmetesnek tűnik.

Imádság: Drága Urunk, segíts nekünk kitartani melletted akkor is, amikor az élet meggyötör minket! Emlékeztess arra, hogy a vihar közepette is hívjunk téged! Ámen.

Amikor az élet kemény, Jézust hívom segítségül.
Adrienne Rayfield (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A PILÓTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek