2020. június 8. hétfő

A Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,15-17.

BÁRMIT IS TESZÜNK

Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. (Kol 3,17)

1959 januárjában viszonylag friss keresztényként éppen új állomáshelyemen vettem fel a szolgálatot Koreában, az Osan Légierő Bázison. Őrvezetőként két sávot viseltem katonai öltözetem vállapján. Az őrmester, aki szintén éppen szolgálatra jelentkezett, ötöt viselt, rangban felettem állt. Amikor beszédében elejtett néhány profán kifejezést a papírjainkat rendező koreai nő füle hallatára, halkan megkértem, hogy válogassa meg a szavait. Nem igazán fogadta meg a tanácsomat. Utána dühösen rám rontott, és azt mondta, ha valaha ő lesz a felettesem, nagy bajban leszek. Amikor ez bekövetkezett, beváltotta az ígéretét: egy nagyon sérült repülőgépet osztott nekem.
Elszántam magam, nem számít, hogyan bánik velem, és milyen nyomasztóan nehéz a feladat, megjavítom a gépet mintha Krisztusnak tenném (Ef 6,5). A hitem segített, hogy mindent, amit mondott, panaszkodás nélkül megtegyem. Több heti kemény munka után a repülőgép hiba nélkül szerepelt a próbarepülésen. A munkám olyan hatással volt az őrmesterre, hogy akkor engem jelölt a "hónap repülősének".
Bármilyen helyzetben is legyünk, mindig az a legjobb, ha Krisztust helyezzük magunk elé, és az eredményt Istenre bízzuk.

Imádság: Urunk, segíts, hogy mások ne tudjanak minket eltéríteni keresztény hitünk megélésétől! Ámen.

Krisztust követem a körülményektől függetlenül.
Gordon B. Rose (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A KÖRNYEZETÜNKBEN LÉVŐ EMBEREKÉRT, AKIK NEM ISMERIK KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek