2020. június 13. szombat

Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

SZERETVE LENNI

A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,18-19)

Majdnem 7 évvel ezelőtt született meg első unokánk, Zachary a világ másik végén. Születésekor agykárosodást szenvedett, és alig tudott lélegezni. Szülei minden pillanatot vele töltöttek 12 órányi életében, és mindannyian le voltunk sújtva, amikor meghalt.
Feltettem magamnak a kérdést: Mit tett ez a baba, hogy kiérdemelte mindezt a szeretetet? Jó volt vagy okos? Segített másokon? De Zachary nem tett semmit. Zacharyt szülei azért szerették, mert az ő fiuk volt. Ha tudták volna, megmozgatták volna a mennyet és a földet, hogy megmentsék és megtartsák őt.
Azokban a nehéz napokban rájöttem, hogy Isten nem azért szeret engem, amit tettem vagy tehetek, hanem csak azért, mert az ő gyermeke vagyok. Isten megmozgatta a mennyet és a földet, és elküldte Jézust, hogy örökké Istennel lehessünk.
Mindig nehezen hittem el, hogy Isten szeret engem. Zachary segített megérteni.

Imádság: Istenünk! Segíts a szeretetben megpihennünk és tudni, hogy nem kell azt kiérdemelnünk! Köszönjük, hogy úgy szeretsz minket, mint gyermekeidet. Ámen.

Isten szeret minket, és örökké mellettünk akar lenni.
Jenny Young (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A SZÜLŐKÉRT, AKIK GYERMEKÜK ELVESZTÉSÉT GYÁSZOLJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek