2020. június 15. hétfő

Pál védőbeszéde Agrippa király elött: Egyszer éppen ilyen ügyben utaztam a főpapok felhatalmazásával és megbízásával Damaszkusz felé. Déltájban az úton láttam, ó király, amint a mennyből a nap fényénél is ragyogóbb világosság sugároz körül engem és útitársaimat. Mikor pedig mindnyájan a földre estünk, egy hangot hallottam, amely így szólt hozzám héber nyelven: Saul, Saul, miért üldözöl engem? Nehéz neked az ösztöke ellen rugódoznod. Erre ezt kérdeztem: Ki vagy, Uram? Az Úr pedig így válaszolt: Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. De kelj fel, és állj a lábadra, mert azért jelentem meg neked, hogy szolgámmá tegyelek, hogy tanúbizonyságot tegyél arról, amiket láttál, és arról, amit ezután fogok neked magamról kijelenteni. Megoltalmazlak e néptől és a pogányoktól, akikhez küldelek. Azért küldelek el, hogy nyisd meg a szemüket, hogy a sötétségből a világosságra, és a Sátán hatalmából az Istenhez térjenek; hogy az énbennem való hit által megkapják bűneik bocsánatát, és örökséget nyerjenek azok között, akik megszenteltettek.

ApCsel 26,12-18.

MINDENNAPI LEHETŐSÉGEK

Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! (Mk 16,15)

A telefonszámunkat titkosítottuk, mégis naponta kaptunk telemarketinges hívásokat. Egyik nap férjem azt ajánlotta, hogy használjuk ezeket a hívásokat arra, hogy megszólítsuk azokat, akik nem ismerik Jézust? Miután imádkoztunk ezért, elhatároztuk, hogy elmondjuk a telefonos ügynököknek, hogy meghallgatjuk őket, de előtte mi is szeretnénk valamit mondani nekik.
Megkérdeztük a hívókat, hogy van-e bármilyen kapcsolatuk Jézussal, majd beszéltünk nekik Isten megtartó kegyelméről és a megváltás ajándékáról. Megkérdeztük őket arról is, van-e bármilyen dolog, amiért imádkozhatnánk velük kapcsolatban. Alkalmanként ridegséggel találkoztunk, de gyakran alakult ki valódi beszélgetés különböző helyen élő emberekkel. Azután türelmesen végighallgattuk azt, hogy miért hívtak, majd megköszöntük a lehetőséget, hogy beszélgethettünk velük.
Így Isten szeretetének magjait vetettük el, és azért imádkoztunk, hogy a Szentlélek vezesse tovább őket. Csodálatos dolog, hogy Isten miként fordította át bosszankodásunkat az evangélium megosztásának örömévé.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy szeretetedet megoszthassuk másokkal. Szentlelked indítsa növekedésnek azokat a magokat, melyeket elvetettünk! Ámen.

A váratlan találkozások lehetőségek arra, hogy Isten szeretetét megmutassuk.
Carolyn Strickland (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESKEDELMI TELEFONKÖZPONTOK DOLGOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek