2020. június 23. kedd

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

MEGNYUGVÁS AZ IMÁBAN

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. És Isten békessége... meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,6-7)

Mivel én is sokszor aggódom, pontosan tudom, milyen együtt élni ezzel az érzéssel. Ahelyett, hogy az élethelyzetem pozitív alakulásában bíznék, gyakran a legrosszabbtól tartok. Aggódom, hogy sohasem lesz elég erőm legyőzni a bűnöket, vagy hogy a céljaim sohasem teljesednek be. A listát folytathatnám.
Amikor úgy érzem, hogy a félelmek és a szorongások felemésztenek, egy hatalmas lelki fegyverhez folyamodhatok, az imához. Ahogy Jakab levelében olvassuk: "Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének" (Jak 5,16). Magamtól nem vagyok "igaz", de keresztényként, Jézus által "igazzá válok". A Szentírás arra bíztat, hogy minden gondomat imában vigyem Isten elé. Amikor elsírom és átadom minden bánatom Istennek, az imáim ereje messze túlmutat a sajátomon. Hittel és imával megszabadulhatok az aggódástól, és Isten mennyei békével tölti el elmémet és szívemet. Ahelyett, hogy állandóan attól rettegnék, mi fog elromlani, az imádságban megpihenhetek. Tudhatom, hogy Isten meghallgatja az imámat és békével ajándékoz meg.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy arra bíztatsz, jöjjünk hozzád aggodalmainkkal. Segíts, hogy bízni tudjunk benned! Ámen.

Ha félek, Istenhez fordulhatok!
Missy Saiki (Hawaii, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZORONGÁS MIATT SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek