2020. június 25. csütörtök

"Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied. Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém. Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás."

Mt 25,14-30.

A MI TALENTUMAINK

Vegyétek el azért tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van. (Mt 25,28)

Annak ellenére, hogy egy szerető keresztény családban nőttem fel, 16 éves koromban elkezdtem inni, majd rákaptam a drogra is. Így telt el kábulatban a következő 26 év. Ekkor a bíróság arra kötelezett, hogy részt vegyek gyógyító kezelésen, és végül "kijózanodtam". Az egyik ilyen találkozón elkezdtem olvasni fejezeteket a Bibliából. Hagytam, hogy Isten az igéken keresztül beszéljen hozzám.
Az egyik nap arról az emberről olvastam, aki egy talentumot kapott. A példázatbeli úr elégedetlen volt, hogy ez az ember semmit sem kezdett az egy talentummal. Rádöbbentem, hogy itt az ideje, hogy tegyek valamit azzal a "talentummal", amit Isten nekem adott: a csodás énekhangommal. Most már 20 éve annak, hogy dicséreteket énekelek rendszeresen a templomban és a helyi gondozóházban. Minden alkalommal, amikor énekelek, Isten újra meg újra megáld. Az éneklés nyújtotta öröm messze felülmúlja az alkohol vagy a drog okozta örömet.
Az elmúlt két évben betegségek dacára is tudtam énekelni, és emiatt jobb napokban reménykedem. Isten megmentett és segített, hogy a talentumomat az ő szolgálatára használjam. Hálás vagyok minden alkalomért, amikor énekkel dicsőíthetem őt.

Imádság: Atyánk, mutasd meg nekünk, milyen talentumokat kaptunk tőled, hogy mások áldására legyünk! Ámen.

Az Istentől kapott talentum áldás a magam és mások számára.
Keith Hailey (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÓGYULÓ BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek