2020. június 29. hétfő

Elkezdjük-e ismét ajánlani önmagunkat? Vagy szükségünk van-e, mint némelyeknek hozzátok szóló vagy tőletek kapott ajánlólevelekre? A mi levelünk ti vagytok, amely be írva szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember. Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva; és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira.
Ilyen bizodalmunk pedig a Krisztus által van Isten iránt. Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van. Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.

2Kor 3,1-6.

ÉLŐ KÍSÉRŐLEVÉL

Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva, és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira. (2Kor 3,3)

Nagyon küzdöttem a kísérőlevél megírásával, amit egy magazinnak írt cikkemhez kellett mellékelnem. A szerkesztő személyes bemutatkozásként tekintett erre a levélre. De vajon a tények felsorolása, mint például az iskolai végzettségem, munkahelyi tapasztalataim és korábbi publikációim alapján valóban megismerhet engem? Tudott rólam, miután elolvasta a levelet, de tudni rólam nem ugyanaz, mint ismerni engem. Ez a szerkesztő csak akkor tudná meg igazán, ki vagyok, ha időt töltene velem, meghallgatna és odafigyelne mindarra, amit teszek.
A keresztények Krisztus élő kísérőlevelei. Mindennap "levelet írunk" a körülöttünk lévőknek. Beszélhetünk másoknak Krisztusról különböző tények felsorolásával: nagy tanító volt, betegeket gyógyított, megfeszítették és feltámadt. De a Krisztussal kapcsolatos ismeret nem jelenti azt, hogy tudjuk, ki ő. Élő kísérőlevélként a keresztények közvetítik Krisztust. Így mások is megismerhetik őt azáltal, hogy együtt vannak velünk, és meglátják mennyei Megváltónk földi visszatükröződését. Élő kísérőleveleink vajon megismertetik Krisztust másokkal?

Imádság: Élő Urunk, segíts mindennap téged tükröznünk szavakkal és cselekedetekkel, hogy mások is vágyakozzanak megismerni és neked szolgálni! Ámen.

Hogyan lehetek ma Krisztus élő kísérőlevele?
Alice H. Murray (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZERKESZTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Június
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek