2020. augusztus 16. vasárnap

Mikor pedig ezt az egyik vendég meghallotta, így szólt Jézushoz: "Boldog az, aki Isten országának vendége." Ő pedig a következőképpen válaszolt: "Egy ember nagy vacsorát készített, és sok vendéget hívott meg. A vacsora órájában elküldte a szolgáját, hogy mondja meg a meghívottaknak: Jöjjetek, mert már minden készen van. De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek. Az első azt üzente neki: Földet vettem, kénytelen vagyok kimenni, hogy megnézzem. Kérlek, ments ki engem! A másik azt mondta: Öt iga ökröt vettem, megyek és kipróbálom. Kérlek, ments ki engem! Megint egy másik azt mondta: Most nősültem, azért nem mehetek. Amikor visszatért a szolga, jelentette mindezt urának. A ház ura megharagudott, és ezt mondta szolgájának: Menj ki gyorsan a város útjaira és utcáira, és hozd be ide a szegényeket, a nyomorékokat, a sántákat és a vakokat. A szolga aztán jelentette: Uram, megtörtént, amit parancsoltál, de még van hely. Akkor az úr ezt mondta a szolgájának: Menj el az utakra és a kerítésekhez, és kényszeríts bejönni mindenkit, hogy megteljék a házam. Mert mondom nektek, hogy azok közül, akiket meghívtam, senki sem kóstolja meg a vacsorámat."

Lk 14,15-24.

MINDENKI HIVATALOS

Boldog az, aki Isten országának vendége. (Lk 14,15)

Indiai tartózkodásom alatt egy Nalini nevű asszonynál laktam. Egyszer egy Kumar nevű férfi ugrott be hozzánk, hogy segítsen a zenei műhely előkészítési feladataiban. Nalini meghívta ebédre is. Ő nagyon udvariasan szabadkozott, hogy nem marad. Nalini azonban neki is terített, végül asztalhoz ült, hogy elfogyassza a Nalini menye által készített ételt.
Kumar ezt mondta: "Mióta évekkel ezelőtt a feleségem elhagyott, csak éttermekben eszek. Valamennyinek megvan a saját "íze", de egyik sem fogható ehhez. Ha valaki meghív az otthonába, mindig nemet mondok. Valójában azonban arra vágyom, hogy egy jó házi ételt kóstoljak." Nalini menye azonnal válaszolt: "Gyakrabban kellene jönnie!" Csodáltam őszinte és szeretetteljes szavait, hiszen most látta őt először.
Jézus emlékeztet bennünket a szívélyes vendéglátás fontosságára. Egy példázatot is elmond, amelyben egy ember sok vendéget hívott meg a menyegzőjére (Lk 14,16-24). Mt 11,28-ban Jézus így szól: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." Mindenki örömteli fogadtatásban részesül, aki Jézushoz jön. Miért vonakodnánk? Jézus minden embert a legvégsőkig szeret, és arra vágyik, hogy egy életet átformáló kapcsolatba lépjünk vele.

Imádság: Uram, köszönöm, hogy az asztalodhoz hívsz. Jövök hozzád, és kérlek, lakj és uralkodj bennem. Ámen.

Kivel tudnám megosztani Krisztus szeretetét a mai napon?
Lynda Samuel (Skócia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MAGÁNYOS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek