2020. augusztus 21. péntek

"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."

Mt 6,9-13.

VÁRATLAN LECKE

Legyen meg a te akaratod (Mt 6,10)

Mikor meglátogattam Ruthot a kórházban, rájöttem, hogy bár sokszor láttam az istentiszteleteken, nem igazán ismerem őt. "Annyit röntgenezték már az agyamat" - mondta. Kérdeztem, miért imádkozzak. Azt vártam, hogy a gyógyulásával, fájdalmával vagy hazatérésével kapcsolatos kéréseket említ. Meglepődtem a feleletén: "Bármi is Isten akarata vagy célja az ittlétemmel, imádkozz, hogy megvalósuljon."
Fájdalmakkal élt, s inkább élvezte volna az unokáival és dédunokáival töltött időt, de ő Isten akaratát tette első helyre az imájában. Teljes szívével szerette az Urat, és bízott benne.
Első látogatásom után néhány héttel Ruth meghalt. Azt kívántam, bár hosszabb ideig ismerhettem volna. A rövid idő alatt nagy hatást tett rám, különösen az imaéletemre. Gyakran gondolok rá, amikor másokért és magamért imádkozom. Isten akaratának megvalósulásáért imádkozni minden körülmények között helyes.

Imádság: Mindenható Istenünk, segíts bennünket, hogy mindig a te akaratodat helyezzük előtérbe, ne a magunk kívánságait. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma... Ámen". (Mt 6,9-13)

Minden körülmények között arra törekszem, hogy képes legyek kimondani: "Legyen meg a te akaratod."
Bob Peterson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KÓRHÁZBAN VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek