2020. szeptember 5. szombat

Fogta Józsefet az ura, és abba a börtönbe vetette, ahol a király foglyait tartották fogva; ott volt börtönben. De az ÚR Józseffel volt, hűséges maradt hozzá, és kedveltté tette a börtönparancsnok előtt. A börtönparancsnok Józsefre bízta mindazokat a foglyokat, akik a börtönben voltak, és ő dolgoztatta mindazokat, akik ott dolgoztak. A börtönparancsnoknak nem kellett törődnie semmivel, ami rá volt bízva, mert az ÚR Józseffel volt, és eredményessé tette az ÚR, amihez hozzáfogott.

1Móz 39,20-23.

ISTEN MINDENÜTT JELEN VAN

Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. (Zsolt 139,8)

Gyermekkoromban szüleimtől azt hallottam, hogy Isten mindenütt jelen van. Akkor nagyon csodálkoztam ezen, hogy lehet Isten mindenütt, amikor nem is látom őt? Amikor azonban elkezdtem járni a gyülekezetbe, lassanként megtapasztaltam Isten jelenlétét minden helyzetben.
Amikor elveszítettem a munkahelyemet, éreztem Isten jelenlétét. Néha úgy éreztem, feladom, de egy belső hang emlékeztetett, hogy Isten hűséges. Azokban az embert próbáló időkben József története valósággá vált számomra. Sok nehézségen ment keresztül, de Isten vele volt. Amikor kútba dobták (1Móz 37,24), börtönbe vetették (1Móz 39,20), majd amikor Egyiptom kormányzója lett (1Móz 41,40-43), Isten jelenléte végig körülvette.
Ebben a küzdelmes időszakban szokásom lett a korán kelés, hogy imádkozzak, elcsendesedjek és időt töltsek Istennel. A nehéz, sötét időkben az ő jelenléte és kegyelme volt a legnagyobb reménységem és menedékem. Tudtam, hogy ismeri élethelyzetemet. A családom - látva, hogy Isten jelenlétében reményt találtam - szintén csatlakozott hozzám a hálaadásban.
Egy évvel később is megtapasztaltam az ő jelenlétét, amikor új állást találtam, jobbat, mint amelyet elveszítettem. Körülményeinktől függetlenül Isten nem hagy cserben minket.

Imádság: Istenünk, végy körül minket jelenléteddel minden élethelyzetünkben! Ámen.

Ha figyelek, észre fogom venni Isten jelenlétének jeleit.
Benedict Mutweko Musee (Kajiado megye, Kenya)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK MUNKÁJUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek