2020. szeptember 6. vasárnap

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

LELKI BÉKE

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? (Róm 8,35)

Éppen hazaértem a piacról az egyik reggel, amikor szinte letaglózott a barátainktól kapott hír. Azt közölték, hogy városunk három templomában is bombát robbantottak. Aznap a város összes templomában törölni kellett az istentiszteleteket, ezért néhány testvérrel együtt úgy döntöttünk, hogy az egyikünk házában tartjuk meg összejövetelünket. Így a kaotikus helyzet közepette is tudtuk Istent dicsőíteni és imádni, és gyakorolni a közösséget egymással. A városunkban uralkodó helyzet sem tudott ebben megakadályozni minket.
Ennek a tapasztalatnak a nyomán tudatosult bennem, hogy sok dolog - kicsi és nagy - tud félelmet kelteni bennünk. Azonban a félelmeink közepette is hihetjük, hogy Isten velünk van, bármi történik is. Ha imádkozunk, és bizodalmunkat Istenbe vetjük, ő békességet és megnyugvást ad lelkünknek. Nem kell félnünk, mert ha Istennel vagyunk, minden felett diadalmaskodunk. (Róm 8,37)

Imádság: Drága Istenünk, hisszük, hogy bármi történik is, velünk vagy. Segíts túllátnunk félelmeinken, és segíts elfogadnunk a békességet, melyet adni akarsz! Ámen.

A káosz közepette is nyugalmat találhatunk az istentiszteleten.
Meliana Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ ERŐSZAKOT ELSZENVEDŐ KÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek