2020. szeptember 7. hétfő

Miután Jézus megmosta a lábukat, és felvette a felsőruháját, ismét letelepedett, és ezt mondta nekik: "Értitek, hogy mit tettem veletek? Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok. Ha tehát megmostam a ti lábatokat, én, az Úr és a Mester, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek. Bizony, bizony, mondom néktek: a szolga nem nagyobb az uránál, sem a küldött nem nagyobb annál, aki elküldte. Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekesztek."

Jn 13,12-17.

KÖVETKEZETES PÉLDA

Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek. (Jn 13,15)

Amikor egyik délután kivittem a szemetet, észrevettem egy közeledő autót. A sofőr letekerte az ablakot, és kiköszönt. Felismertem, hogy az egyik szomszédasszonyom az. Majd azzal folytatta, hogy rákbetegséggel diagnosztizálták, és az orvosok vizsgálatokat végeznek rajta, hogy megállapítsák, kiterjedt-e már a gerincére is. Azt válaszoltam, nagyon sajnálom ezt a hírt, és kicsit óvatosan hozzátettem, hogy imádkozni fogok érte. Soha nem beszéltem még neki azelőtt a hitemről, de most késztetést éreztem, hogy legalább ennyit mondjak. Azt válaszolta: "Tudtam, hogy imádkozni fog értem, köszönöm". Amikor továbbhajtott, hálát adtam Istennek. Rájöttem, hogy a magam csendes módján keresztény példát adtam szomszédaimnak - és ez a remény üzenetét jelentette számukra.
Bár talán bátortalanok vagyunk a hitünkről nyíltan beszélni, életünkkel példát adhatunk arról, mit jelent hívő embernek lenni. Amikor a mindennapi életünkkel példát mutatunk, Isten bizonyára fog alkalmat adni arra, hogy szavainkkal is bizonyságot tegyünk. Ez a lehetőség talán az imádság felajánlása lesz, a hitünk megosztása. Isten irányítani fogja lépteinket és szavainkat. Jézus a cselekedeteivel példát mutatott, és mi felkínálhatjuk másoknak a krisztusi szeretetet, tetteink és szavaink által.

Imádság: Drága Mennyei Atyám, segíts, hogy Krisztus jó példája legyek cselekedeteim és szavaim által! Ámen.

Hogyan mutatják meg ma tetteim a hitemet?
Jodi Wheeler (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek