2020. szeptember 9. szerda

Azután Jézus felment a hegyre, és magához hívta, akiket akart; ők pedig odamentek hozzá. Tizenkettőt választott ki arra, hogy vele legyenek, és azután elküldje őket, hogy hirdessék az igét, és hogy a tőle kapott hatalommal kiűzzék az ördögöket. Kiválasztotta tehát a tizenkettőt: Simont, akinek a Péter nevet adta, Jakabot, a Zebedeus fiát és Jánost, a Jakab testvérét, akiknek a Boanerges nevet adta, ami azt jelenti, mennydörgés fiai; továbbá Andrást és Fülöpöt, Bertalant és Mátét, Tamást és Jakabot, az Alfeus fiát, Taddeust és Simont, a Kananeust, Júdás Iskáriótest, aki el is árulta őt.

Mk 3,13-19.

ISTEN JELENLÉTÉBEN

Azután felment a hegyre, és magához hívta, akiket akart... Tizenkettőt pedig, akiket apostoloknak is nevezett, kiválasztott arra, hogy vele legyenek, és azután elküldje őket, hogy hirdessék az igét. (Mk 3,13-15)

Mostanában több időt töltök Isten igéjének olvasásával és imádkozással, és bár lehetnék állhatatosabb ebben a gyakorlatban, úgy érzem, minden nap közelebb kerülök hozzá. Amikor a Szentírást olvasom, Isten szava szól hozzám, és ebből megtudom, mit akar, hogy cselekedjem. Azért imádkozom, hogy napról-napra közelebb kerüljek hozzá, és felkészültebb legyek az ő szolgálatára.
A Mk 3,13-15 szerint Jézus először magához hívta a tanítványait, majd kiküldte őket, hogy hirdessék az igét, gyógyítsanak és szolgáljanak a szükségben lévőknek. Jézus közelében megkapták a felhatalmazást és az erőt a mások szolgálatára. Én úgy tapasztaltam, hogy amióta növekszem Isten ismeretében, jobban meg tudom osztani az evangéliumot másokkal. Anélkül, hogy először Isten jelenlétében töltenénk időt, nem sok mindent fogunk tudni adni másoknak. A vele való közösség készít fel minket arra, hogy szolgáljunk.

Imádság: Drága Urunk, vonj magadhoz közelebb napról napra! Segíts, hogy igédben meghalljuk hangodat, és megoszthassuk szeretetedet másokkal! Ámen.

Hogyan kerülhetek ma közelebb Istenhez?
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FELISMERTÉK ELHÍVÁSUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek