2020. szeptember 11. péntek

A húsvét ünnepe előtt Jézus jól tudva, hogy eljött az ő órája, amelyben át kell mennie e világból az Atyához, jóllehet szerette övéit e világban, szerette őket mindvégig. És vacsora közben, amikor az ördög már a szívébe sugallta Júdás Iskáriótesnek, Simon fiának, hogy árulja el őt, Jézus jól tudva, hogy az Atya mindent kezébe adott, és hogy az Istentől jött, és az Istenhez megy: felkelt a vacsorától, letette felsőruháját, és egy kendőt véve, körülkötötte magát; azután vizet öntött a mosdótálba, és elkezdte a tanítványok lábát mosni, és törölni azzal a kendővel, amellyel körül volt kötve. Eközben Simon Péterhez ért. Az így szólt hozzá: "Uram, te mosod meg az én lábamat?" Jézus így válaszolt neki: "Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted." Péter így szólt hozzá: "Az én lábamat nem mosod meg soha." Jézus így válaszolt neki: "Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám." Simon Péter erre ezt mondta neki: "Uram, ne csak a lábamat, hanem a kezemet, sőt a fejemet is!" Jézus így szólt hozzá: "Aki megfürdött, annak csak arra van szüksége, hogy a lábát mossák meg, különben teljesen tiszta. Ti is tiszták vagytok, de nem mind." Mert tudta, ki árulja el, azért mondta: "Nem vagytok mindnyájan tiszták."
Miután megmosta a lábukat, és felvette a felsőruháját, ismét letelepedett, és ezt mondta nekik: "Értitek, hogy mit tettem veletek? Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok. Ha tehát megmostam a ti lábatokat, én, az Úr és a Mester, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek."

Jn 13,1-15.

SZERESS, MINT JÉZUS SZERETETT!

Szerette övéit e világban, szerette őket mindvégig. (Jn 13,1)

Feltételezem, hogy mindnyájunkat ért már megaláztatás, és több csalódáson is túl vagyunk. Amikor ilyesmi megtörténik, nagy a kísértés, hogy bizalmatlanok legyünk azokkal, akik ezen érzéseink okozói. Lehet, hogy a reménytelenségig megbántva érezzük magunkat. De Istenhez fordulva megőrizhetjük békénket.
Jézusnak minden oka megvolt, hogy lemondjon a tanítványairól, amiért állhatatlanok és kételkedők voltak. Tudott Júdás tervéről is, hogy elárulja őt. Jézus mégis velük maradt, együtt evett velük, és legnagyobb döbbenetükre még a lábukat is megmosta. Jézus újra és újra hűséget, alázatot és szeretet mutatott irántuk.
Jézus tetteit figyelve sokat tanulhatunk tőle. Jézus feladat elé állította tanítványait és bennünket is, hogy kövessük példáját. Hála a Szentlélekért, aki segít bennünket abban, hogy másokat szolgáljunk és szeressünk, még akkor is, ha úgy érezzük, hogy ők megsértettek bennünket!

Imádság: Drága Urunk, erősíts meg bennünket, hogy akkor is szeressünk másokat, amikor megbántottak, keserűek vagy csalódottak vagyunk. Segíts, hogy másoknak megmutathassuk kegyelmedet és megbocsátásodat! Ámen.

Hogyan követem ma Jézus példáját?
Lynda J. Samuel (Skócia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI CSALÓDÁST OKOZOTT NEKÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek