2020. szeptember 17. csütörtök

Az ifjú Sámuel pedig az ÚR szolgája volt Éli felügyelete alatt. Abban az időben ritkaság volt az ÚR igéje, nem volt gyakran látomás. Egy napon az történt, hogy Éli a szokott helyén feküdt. Szeme már homályosodni kezdett, alig látott. Az Isten mécsese még nem aludt el, és Sámuel ott feküdt az ÚR templomában, ahol az Isten ládája volt. Az ÚR szólította Sámuelt, és ő így felelt: Itt vagyok. Majd odafutott Élihez, és ezt mondta: Hívtál engem, itt vagyok. Ő azonban így válaszolt: Nem hívtalak, menj vissza, feküdj le! Elment tehát, és lefeküdt. De újra szólította az ÚR Sámuelt, Sámuel pedig fölkelt, odament Élihez, és ezt mondta: Hívtál engem, itt vagyok. Ő azonban így felelt: Nem hívtalak, fiam, menj vissza, feküdj le! Sámuel még nem ismerte az URat, mert az ÚR még nem jelentette ki igéjét neki. Az ÚR azonban harmadszor is szólította Sámuelt. Ő pedig fölkelt, megint odament Élihez, és ezt mondta: Hívtál engem, itt vagyok. Ekkor értette meg Éli, hogy az ÚR szólítja az ifjút. Azért ezt mondta Éli Sámuelnek: Menj, feküdj le, és ha újból szólít, ezt mondd: Szólj, URam, mert hallja a te szolgád! Sámuel elment, és lefeküdt a helyére. Az ÚR pedig eljött, megállt, és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Sámuel pedig így felelt: Szólj, mert hallja a te szolgád.

1Sám 3,1-10.

HŰ SZOLGA

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! (5Móz 6,5)

Egyik kedvenc bibliai történetem Sámuelről szól. Édesanyja, Anna, gyermekért könyörgött Istenhez. Isten megáldotta őt egy fiúval, Sámuellel, akit Anna felvitt a templomba szolgálni.
El tudjuk képzelni a kicsi Sámuelt, ahogyan Éli főpap mellett szolgál Síló templomában. Sámuel elvégzett mindenféle hétköznapi feladatot, és teljesítette Éli és a templomba érkező hívek megbízásait. Munkája nehéz lehetett, de ő szorgalommal tette a dolgát, mint szerető és hűséges szolga Isten házában.
Minden erejével Istent szolgálta. Nem panaszkodott, amikor azt hitte, Éli hívja az éjszaka közepén, sőt, buzgón felkelt. Sámuelnek semmi munka nem számított alantasnak, de mind fontos volt. Mivel kicsi dolgokban hű maradt, Isten nagy feladatokat bízott rá. Sámuel Izrael egyik legjelentősebb prófétája lett.
Teljes erőnkből Istent szeretni annyit jelent, hogy odaszánjuk időnket, tehetségünket, törődésünket és forrásainkat Istennek és egymásnak. Nincs megalázó és lealacsonyító munka Isten szolgálatában - minden elvégzett feladat szent és kedves Isten szemében. Sámuel története arra buzdíthat minket, hogy teljes erőnkkel szolgáljuk Istent.

Imádság: Istenünk, segíts úgy szolgálnunk, mint Sámuel! Emlékeztess, hogy buzgók legyünk munkánkban, mivel a szolgálat minden apró cselekedete kedves számodra! Ámen.

A hű szolgálat minden tette szent.
Wati Mollier (Nagaland, India)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY SZORGALOMMAL TUDJUK ISTENT SZOLGÁLNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek