2020. szeptember 20. vasárnap

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

AJÁNDÉK A MEGFELELŐ IDŐBEN

Tanítványai felébresztették, és ezt mondták: Uram, ments meg minket, elveszünk!... Jézus felkelt, ráparancsolt a szelekre, és a tengerre, és minden elcsendesült. (Mt 8,25-26)

Mielőtt a nővérem meghalt, mindig küldött nekem egy spanyol nyelvű Csendes Perceket. Múlt nyáron egy másik testvérem küldte el a kis magazint. Akkor még nem is sejtettem, micsoda áldás és erő lesz abban az időszakban ez nekem. 2017. szeptember 20-án, a 4-es erősségű Maria hurrikán lecsapott Puerto Rico-ra. A családommal 16 órán keresztül rettegtünk összekuporodva otthonunkban, és Isten kegyelméért imádkoztunk. Nehéz lenne szavakkal leírni a rákövetkező hetek és hónapok nehézségeit.
Mégis minden reggel felnyitottam a Csendes Perceket, mert tudtam, hogy áldást és erőt nyerek üzeneteiből. Isten üzenete segített kitartanunk, amikor ételért, vízért, a sötétség hosszú óráiban szükséges lámpáinkhoz olajért álltunk sorban. A Csendes Percek mindennapos olvasása tökéletes módja volt megosztani Isten szeretetét családommal, legfőképp fiammal. Akkortájt dolgozott doktori disszertációján. Mivel nem tudta, a vihar után hogy fognak alakulni a tanulmányai, aggodalma egyre nőtt. De Isten szavát naponként olvasva lelkileg megújultunk, főként amikor lassan javulni kezdett a helyzetünk is. Tudtuk, hogy tovább lépünk, mert Isten minden nap velünk van.

Imádság: Istenünk, amikor a nyomorúságunkban hozzád kiáltunk, meghallgatod imáinkat. Adj erőt szembenézni a nehéz időkkel is! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten biztos menedéke erősebb minden viharnál.
Carmen A. Gonzalez-Bello (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A HURRIKÁNOK MIATT SZENVEDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek