2020. szeptember 22. kedd

Amikor a sokasághoz értek, odament Jézushoz egy ember, térdre borult előtte, és ezt mondta: "Uram, könyörülj a fiamon, mert holdkóros, és nagyon szenved, mert gyakran esik a tűzbe, gyakran a vízbe is. Elhoztam őt tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani." Jézus erre így válaszolt: "Ó, hitetlen és elfajult nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt ide!" Ekkor Jézus rákiáltott, és kiment abból az ördög, a gyermek pedig meggyógyult még abban az órában. Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: "Mi miért nem tudtuk kiűzni?" Ő így válaszolt: "Kishitűségetek miatt. Bizony mondom néktek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.

Mt 17,14-20.

MEGTANULNI BÍZNI

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Évekkel ezelőtt sokat jártam a hegyekbe sziklát mászni és kempingezni a barátaimmal. Akkoriban volt egy nagyon aranyos kutyám, akit gyakran magammal vittem. Mikor keskeny ösvényeken, sziklák között, vagy meredek emelkedőkön vitt az utunk, a kutyámnak bíznia kellett bennem, hogy biztonságban átviszem ezeken.
Kölyökként nem volt hajlandó közel jönni hozzám, hogy vinni tudjam, és nagy hízelgés után is megmerevedett vagy fészkelődött a kezemben, míg le nem tettem a lábát a biztonságos talajra. Mikor átértünk egy-egy ilyen ösvényen, csóválta a farkát, megkönnyebbülve rázta meg magát és ugatott. Ahogy nőtt, megtanult bízni bennem - így mindenféle helyen jól tudtunk manőverezni.
Sokszor eszembe jut a kutyám, mikor problémákkal találkozom, és érzem Isten bátorítását, hogy jobban bízzam benne. Vajon visszautasítom, hogy Isten felemeljen és átvezessen, vagy közelebb megyek hozzá és engedem, hogy ő hordozzon? Ahogy folyamatosan megtapasztalom, hogy Isten milyen megbízható, tudom, hogy mindig biztonságban vagyok a közelében.

Imádság: Hűséges és szerető Istenünk, segíts, hogy minden helyzetben benned bízzunk életünk során! Ámen.

Bízom Istenben, hogy a problémákon is átsegít.
Carrie Knight Kitzmiller (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A HEGYMÁSZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek