2020. szeptember 26. szombat

Jézus ismét elhagyta Tírusz határát, és Szidónon át a Galileai-tenger mellé ment a Tízváros határain keresztül. Ekkor egy dadogó süketet vittek hozzá, és kérték, hogy tegye rá a kezét. Jézus félrevonta őt egymagában a sokaságból, ujját a süket fülébe dugta, majd ujjára köpve megérintette a nyelvét; azután az égre tekintve fohászkodott, és így szólt hozzá: "Effata, azaz: nyílj meg!" És megnyílt a füle, nyelvének bilincse is azonnal megoldódott, úgyhogy hibátlanul beszélt. Jézus meghagyta nekik, hogy ezt senkinek se mondják el; de minél inkább tiltotta, annál inkább híresztelték és szerfölött álmélkodtak, és ezt mondták: "Mindent helyesen cselekedett: a süketeket is hallóvá teszi, a némákat is beszélővé."

Mk 7,31-37.

"NYÍLJ MEG!"

Jézus az égre tekintve fohászkodott, és így szólt hozzá: "Effata, azaz: nyílj meg!" (Mk 7,34)

Legutóbbi lelkigyakorlatunkon azt a feladatot kaptuk, hogy osszunk meg a közösséggel egy olyan személyes tapasztalatot, amiből önmagunkról tanultunk valamit. Az első eset, amire gondoltam, egy igen mély gyógyulási megtapasztalás volt. De a történethez kapcsolódó élmény némely részlete túl intimnek tűnt, így egy másikat választottam. A félelem és a szégyenkezés meggátolt a beszédben. Az tartott vissza, hogy mit szólnak majd az emberek, ha ilyen intim részeletek derülnek ki rólam.
Aztán valaki más elmesélt egy történetet, ami teljesen hasonló volt ahhoz, amit én féltem a közösséggel megosztani. Végül már bántam, hogy nem volt elég bátorságom ahhoz, hogy elmondjam a csoportnak az eredeti történetemet. Ki tudja, milyen további gyógyulásokra derülhetett volna fény, ha én is feltártam volna sebezhetőségemet, ahogyan ez a személy tette.
Isten akarata az, hogy lépjünk túl félelmeinken és szégyenérzetünkön. Azt szeretné, ha nyíltan, magunkat teljes voltunkban olyannak mutatnánk, amilyennek ő teremtett minket. Ez azt jelenti, hogy Jézushoz hasonlóan mi is az együttérzés és sebezhetőség talajára lépünk. Gyakran ezekben a nyers és őszinte pillanatokban munkálkodik és beszél rajtunk keresztül Isten a legerőteljesebben.

Imádság: Istenünk, segíts megnyitnunk életünket azok előtt, akik a legjobbat szeretnék nekünk! Ámen.

Isten akarja, hogy bátran és őszintén beszéljek tapasztalataimról.
Jennifer A. Hudson (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÁTRAN TUDJUNK BESZÉLNI MAGUNKRÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek