2020. szeptember 29. kedd

Amikor Jézus az egyik városban járt, egy leprával borított ember meglátva őt, arcra borult, és kérte: "Uram, ha akarod, meg tudsz tisztítani engem." Erre Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és így szólt: "Akarom, tisztulj meg!" És azonnal letisztult róla a lepra. Ő pedig megparancsolta neki: "Senkinek ne mondd el ezt, hanem menj el, mutasd meg magadat a papnak, és ajánlj fel áldozatot megtisztulásodért, ahogyan Mózes elrendelte, bizonyságul nekik." De a híre annál jobban terjedt, és nagy sokaság gyűlt össze, hogy hallgassák, és meggyógyítsa őket betegségeikből. Ő azonban visszavonult a pusztába, és imádkozott.

Lk 5,12-16.

A MEGSZENTELT SZÜNET

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Gyermekeimet kiskorukban otthon tanítottam. A nap első szünetét általában ebédidőben tartottuk. Összegyűltünk mindannyian az étkezéshez, és egymás kezét fogva imádkoztunk. De amint hálaimára hajtottam a fejem, a gondolatok hirtelen cikázni kezdtek bennem: együnk gyorsan, rakjuk el a mosatlant, készüljünk a délutáni órákra, kezdjük el a vacsorai előkészületeket...
Egy különösen sűrű napon az imádság előtt tudatosan vettem egy lassú és mély lélegzetet. Ellazítottam a vállamat. Kitisztítottam a fejemet. Felkészültem, hogy hálát adjak Istennek az ételért, a gyermekeimért és minden jóért az életemben. Ez egy megszentelt szünet volt; felismertem hiányosságaimat és tudtam, hogy ő mindenről gondoskodik. Sok mindenre volt szükségem a mozgalmas nap közepén, nemcsak az ételre, hanem energiára, türelemre és fegyelemre is. De leginkább Isten békességére, mielőtt nekikezdtem volna a délutánnak.
Isten úgy akar találkozni velünk, ahogy éppen vagyunk: túlterhelten, fáradtan, kiüresedve. Ő nemcsak az ételről gondoskodó Isten, hanem ő az, aki feltölt energiával, ő ad megelégedést és egyensúlyt az előttünk álló időre. Csendesen belépve Isten jelenlétébe felajánlhatjuk neki a hála pillanatát, és megkaphatjuk az ő megígért békességét.

Imádság: Urunk, hadd jusson naponta többször is eszünkbe, hogy szünetet tartva belépjünk a te jelenlétedbe! Ámen.

Isten jelenlétébe a nap bármely pillanatában beléphetek.
Natalie D. Hall (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek