2020. szeptember 30. szerda

Amikor Jézus a Galileai-tenger partján járt, meglátott két testvért, Simont, akit Péternek hívtak, és testvérét, Andrást, amint hálójukat a tengerbe vetették, mivel halászok voltak. Így szólt hozzájuk: "Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Ők pedig azonnal otthagyták hálóikat, és követték őt. Miután tovább ment onnan, meglátott két másik testvért, Jakabot, a Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hajóban atyjukkal, Zebedeussal együtt rendezték hálóikat, és őket is elhívta. Ők pedig azonnal otthagyták a hajót és atyjukat, és követték őt.

Mt 4,18-22.

JELZÉSEK

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Péld 3,5)

Egy gyönyörű őszi napon egy kanyargós hegyi úton autóztam Észak-Karolinában. Amint lefelé haladtam, számos útjelző tábla figyelmeztetett: "Veszélyes útszakasz következik a sebességcsökkentő küszöb után!" Megragadtam a kormányt, beletapostam a fékbe, és felkészültem a jelzett veszélyekre. Ám a következő kilométereken nem tapasztaltam sem útszűkületet, sem hajtűkanyarokat. Az út egyáltalán nem lett veszélyesebb. A lejtő alján úgy gondoltam, hogy azok az útjelzők teljesen elrontották a vezetés élményét.
Eszembe jutottak a saját rosszat sejtető "jelzéseim", melyeket magamnak helyezek el. Ilyen például: "A napom biztosan rosszabb lesz ebéd után", vagy "60 fölött az élet rosszabbra fordul." Ezek elrontják a napjaimat és félelemmel töltenek el.
De ezekre az útjelzőkre egyáltalán nincs szükségem, mert Jézus megadja nekem a szükséges vezetést. Ahogyan a tanítványok otthagyva a halászhálót követték Jézust, nekem is el kell dobnom ezeket jelzéseket, és követnem kell őt. Jézussal együtt le tudok ereszkedni a félelmeim hegyéről, és tovább tudok haladni az akadályok ellenére is. Jézus szeretetében bizakodva örömmel járhatom életutamat.

Imádság: Drága Istenünk, segíts megszabadulnunk a negatív gondolatoktól, hogy így követhessünk téged! Ámen.

Milyen "jelzések" gátolnak Krisztus követésben?
K. Anne Smith (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY EL TUDJUK ENGEDNI A NEGATÍV GONDOLATOKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek