2020. október 8. csütörtök

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.
Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 4,12-16.

ÉLŐ ÉS HATÓ

Mert Isten igéje élő és ható… (Zsid 4,12)

Néhány napja joghurtot készítettem tejből, és elcsodálkoztam, mennyire egyszerű a folyamat. Mindössze annyit kellett tennem, hogy kb. négy liternyi tejet fokozatosan forrásig melegítsek, majd csökkentsem a hőmérsékletet. Amikor a folyadék eléggé lehűlt, beledobtam egy kis élőflórás joghurtot. Ezután letakartam az egészet és 24 óráig állni hagytam. Ez alatt az idő alatt a joghurtkultúra megsokszorozódott, növekedett, és az egész tál tejet csodás, krémes joghurttá változtatta. Az aktív részecskék működtek, bár szabad szemmel nem láttam őket.
A joghurtkészítés utáni napon a templomban a lelkipásztorunkat hallgattam, aki arról beszélt, hogy Isten igéje élő és ható. Önkéntelenül is a joghurt jutott eszembe.
Azon tűnődtem, hogy ha Isten igazságából egy kis részt az életemhez adok, akkor az növekedve át tudná-e változtatni az egész lényemet? Gondolkoztam, vajon mennyi lenne Isten igéjéből az, ami úgy változtat meg, hogy nem veszem észre? És mennyi változást hozna, ha többet fogadnék a szívembe a Szentírásból nap mint nap? Ez a lehetőség izgatottsággal és reménnyel tölt el.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy igéd élő, és változást teremt bennünk, hogy még engedelmesebbek legyünk. Ámen.

Isten igéje változást teremt a szívemben.
Cara Grandle (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIÁT TANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek