2020. október 21. szerda

Jézus arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk. Ezt mondta: "Az egyik városban volt egy bíró, aki az Istent nem félte, az embereket pedig nem becsülte. Élt abban a városban egy özvegyasszony is, aki gyakran elment hozzá, és azt kérte tőle: Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben. Az egy ideig nem volt rá hajlandó, de azután azt mondta magában: Ha nem is félem az Istent, és az embereket sem becsülöm, mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, hogy ne járjon ide, és ne zaklasson engem vég nélkül." Azután így szólt az Úr: "Halljátok, mit mond a hamis bíró! Vajon az Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket?"

Lk 18,1-7.

INKÁBB IMÁDKOZZUNK!

Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? (Mt 6,27)

Korábban sokszor aggodalmaskodtam, ami félelmet, szomorúságot és zavart keltett bennem. Így hát elhatároztam, hogy minden egyes aggodalmamat imádsággá változtatom.
Néha imádkozás közben eszembe jutott egy-egy igevers. Egy jövőbeni esemény miatt aggódva például így imádkoztam: „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” (Mt 6,34) Ha egy szeretett személy miatt aggódtam, az 1Jn 5,14 segített: „Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket.” Ha bizonytalan voltam, mit tegyek, erre gondoltam: „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek.” (Jak 1,5) Ezeket az igéket imádkozva gyakran békére leltem.
Ha pedig nem jutott eszembe egy sem, akkor ugyanazt imádkoztam újra és újra, mint a mai szakaszban szereplő özvegyasszony, aki újra meg újra elment a bíróhoz. Az ima segíthet abban, hogy aggodalmaink ne jöjjenek elő ismételten. Az aggodalom idején való imádkozás, ha gyakoroljuk, szokásunkká válhat. Idővel pedig aggodalmaink és negatív érzéseink csökkennek, ahogy Isten békessége növekszik bennünk.

Imádság: Szerető Istenünk, bocsásd meg, ha aggódunk! Segíts bíznunk, hogy te képes vagy elűzni félelmeinket! Ámen.

Az igét imádkozva békére lelhetek.
Deb Vellines (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT ELBORÍT AZ AGGODALOM!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek