2020. október 30. péntek

Akkor odament Jézushoz a Zebedeus fiainak anyja fiaival együtt, leborult előtte, és kérni akart tőle valamit. Jézus megkérdezte tőle: "Mit akarsz?" Ő így felelt: "Mondd, hogy az én két fiam közül az egyik jobb kezed, a másik bal kezed felől üljön a te országodban." Jézus így válaszolt: "Nem tudjátok, mit kértek. Ki tudjátok-e inni azt a poharat, amelyet én fogok kiinni?" Ők így feleltek: "Ki tudjuk." Erre ő ezt mondta nekik: "Az én poharamat kiisszátok ugyan, de hogy ki üljön jobb és bal kezem felől, azt nem az én dolgom megadni. Azok fogják megkapni, akiknek az én Atyám elkészítette." Amikor ezt meghallotta a többi tíz, megharagudott a két testvérre. De Jézus magához hívta őket, és ezt mondta: "Tudjátok, hogy a népek fejedelmei uralkodnak rajtuk, és a nagyok hatalmaskodnak rajtuk. De közöttetek ne így legyen: hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."

Mt 20,20-28.

ELSŐ ÉS UTOLSÓ

Aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok… Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon… (Mt 20,26-28)

Gyerekkorunkban az öcsémmel folyton azon vitatkoztunk, hogy melyikünk a kedvenc. Mint elsőszülött, azt gondoltam, van némi előnyöm. Én hosszabb ideje vagyok a családban. Steve azonban, aki négy évvel fiatalabb, egyetlen fiúként és fiú unokaként joggal állíthatta, hogy különleges helye van a családunkban.
Nagyanyám ellenállt a kitartó erőfeszítéseinknek annak eldöntésében, hogy melyikünk a kedvenc unokája. Egyszer az öcsémmel odamentünk és megkérdeztük tőle: „Nagyi, ki a kedvenced?” Tipikus válaszát mindig mosoly kísérte: „Ti vagytok a legeslegjobbak és a legeslegrosszabbak”.
Sok év elteltével ennek a buta párbeszédnek az emléke még mindig mosolyt csal az arcunkra. Ez volt a tökéletes „nem-válasz” egy helytelen kérdésre. Egy történet jutott eszembe Máté evangéliumából. Jakab és János anyja azt akarta, hogy Jézus előnyben részesítse a fiait az eljövendő királyságban. Jézus rámutatott, hogy kérése jelentős következményekkel jár.
Időnként úgy érezhetjük, hogy Isten kedvelt gyermekeinek kell lennünk, akár a másik rovására. Nagyinak megvolt a maga módszere, hogy emlékeztessen arra, mennyire szeret bennünket, nemcsak ő, hanem Isten is, aki mindnyájunkat teremtett.

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük, hogy szereted minden gyermekedet. Taníts meg minket ugyanezt tenni! Ámen.

Isten szemében szeretett gyermek vagyok.
Ricki Aiello (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK A TESTVÉREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek