2020. november 23. hétfő

Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. Ti azonban most kérkedtek elbizakodottságotokban: minden ilyen kérkedés gonosz. Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.

Jak 4,13-17.

ISTEN JÓINDULATA

Azt sem tudjátok, mit hoz a holnap. Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. (Jak 4,14)

A tanítási gyakorlatom alatt ki kellett alakítanom egy jutalmazási rendszert a rám bízott tanulócsoportban. A diákok érméket szereztek a jó viselkedésért és a kiváló munkáért. Bizonyos napokon ezt beválthatták kis ajándékokra és kiváltságokra. Gyorsan a jutalmak megszállottjaivá váltak.
De nagyon vívódtam, mikor a frusztrált gyerekek arcát láttam, akiknek nem sikerült a tanulási vagy viselkedési normák szintjét megütni. Miután felkészültem a következő órámra, elhatároztam, hogy befejezem az érmeosztást. Egy diák, akinek olvasási nehézségei voltak, odajött és azt mondta: "Köszönöm! Utáltam azokat az érméket!" A társadalom nagy része azt mondja, hogy hatalmat, tulajdont és előjogokat szerzünk azzal, ahogy kinézünk, cselekszünk vagy teljesítünk - de Isten pártfogását nem így nyerjük el.
Nemrég a Jak 4,14-ből négy szóra figyeltem fel: "a ti életetek olyan". Mikor az életemen kezdtem el gondolkodni, rájöttem, hogy itt az ideje átértékelni néhány döntésemet. Vezetésért imádkoztam, hogy mit kezdjek az Istentől jövő adottságaimmal, és hogyan kövessem Isten akaratát ezek használatában. Sokszor emlékeztet az a négy szó arra, hogy fogadjam be az életembe Isten akaratának ismeretét és kövessem azt.

Imádság: Istenünk, adj erőt, hogy ellenálljunk a világi dolgok vonzásának, és tanuljunk meg a te terved szerint élni! Ámen.

Isten jóindulata nem a mi érdemeinktől függ.w
Nancy Lewis Shelton (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁRKÉPZŐS HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek