2020. november 24. kedd

Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

ISTEN MINDEN GYERMEKE

Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban. (Gal 3,28)

Az 1950-es évek közepén tinédzserként dolgoztam néhány férfival, akik pulykákat pakoltak hálaadás előtt. Keményen dolgoztunk, hogy a pulykákat ládákba tegyük, és felrakodjuk a teherautókra. Megálltunk egy városban ebédelni. Mind leültünk egy nagy asztal köré az étteremben, de a tulajdonos odajött hozzánk és ezt mondta: "Nem szolgálhatom ki a fekete férfit, aki önökkel van; neki hátul kell ennie." Azt kérdeztem: "Miért? Lafayette egész délelőtt velünk dolgozott." A tulaj válaszolt: "Ő nem ehet itt." Megkérdeztük tőle, hogy ehetünk-e mind együtt hátul. Mikor igent mondott, mind hátramentünk.
Ez a megkülönböztetés nagyon felháborított és egész életemen át kísért. Pál azt írja a Gal 3,28-ban, hogy Krisztusban mind egyek vagyunk. Feketék, fehérek és mindenféle árnyalat közte - Isten alkotott mindnyájunkat. Ennek fényében és emlékezve Jézus parancsára a Mt 22,37-39-ben nem az lenne helyes, ha mindnyájan szeretettel és tisztelettel fordulnánk egymás felé? Elvégre mi mind Isten gyermekei vagyunk.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy felismerjük a diszkriminációt, és szeretettel, tisztelettel forduljunk egymás felé! Ámen.

Bármikor, ha negatív megkülönböztetést észlelek Isten egyik gyermekével szemben, fel fogok szólalni!
Jon C. Goeringer (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A RASSZIZMUS ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek