2020. november 26. csütörtök

Amikor útban volt Jeruzsálem felé, Samária és Galilea között haladt át. Amint beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: "Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!" Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: "Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak." És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Jézus ekkor így szólt: "Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?" És ezt mondta az Úr: "Kelj fel, menj el, hited megtartott téged."

Lk 17,11-19.

MINDIG HÁLÁS

Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. (Lk 17,15-16)

Számos országban, beleértve a hazámat, Braziliát is, megünnepeljük a hálaadás napját. Az Egyesült Államokban ez az ünnep összehozza a családok tagjait, barátokat és a szomszédokat.
A köszönet kifejezése sokszor nem is olyan egyszerű, és sokszor meg is feledkezünk róla. Mai igeszakaszunkban Jézus tíz leprás embert gyógyít meg, de csak egy köszöni meg. "Hol van a többi kilenc?" - kérdezi Jézus.
Arra vagyunk hivatottak, hogy hálásak legyünk Istennek, és nem csak egy-egy különleges napon vagy étkezések alkalmával, hanem mindig. Isten egy hálaadó életre hív minket, melyben hálásak lehetünk mindazért, amit ő tett és még tenni fog életünkben, és hálásak lehetünk Krisztusért, aki ismeri életünket, és aki minden körülmények között velünk marad. Ha hálás a szívünk, megismerhetjük és meg is érezhetjük Isten szeretetét. Aztán - mintegy válaszként erre a szeretetre - hálánk jeléül odaszánhatjuk életünket, munkánkat és szolgálatunkat Istennek.

Imádság: Hálásak vagyunk Istenünk azért, aki vagy, és mindenért, amit teszel. Ajándékozz meg minket az állandó hálaadás lelkületével! Add, hogy életünket és képességeinket felajánlhassuk neked és felebarátainknak! Ámen.

Hálás szívvel képes vagyok Istennek és felebarátaimnak is szolgálni.
Nelson Luiz Campos Leite (Sao Paulo, Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY EGÉSZ ÉLETÜNK A HÁLAADÁS KIFEJEZÉSE LEHESSEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek