2020. december 1. kedd

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.

1Thessz 5,12-21.

KÉK JÁCINT

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,16-18)

A környékünkön sétálgatva egy elhanyagolt, kiszáradt, gazos kertben a rengeteg dudva között megpillantottam egy gyönyörű, kék jácintot. Azonnal eszembe jutott a mondás: "Ott virágozz, ahová ültettek!" Ez a mondás sokszor jelentett már számomra bátorítást, amikor olyan helyzetbe kerültem, amit nem magamnak választottam. Ilyenkor könnyen átadom magam az önsajnálatnak és a panaszkodásnak, pedig sokkal jobb a "virágzás" mellett dönteni.
A thesszalonikai levélből fent idézett versek megmutatják, hogyan növekedhetünk a nehéz körülmények között is - legyen akár munkahelyi, anyagi, otthoni, családi vagy egészségügyi a probléma. Először is gondolhatunk arra, hogy mindennek örülhetünk, amit Krisztusban kaptunk. Másodszor, szüntelenül imádkozhatunk, őszintén elmondhatjuk Istennek az érzéseinket, és kérhetjük az ő segítségét, hisz semmit, ami maradandó, nem tudunk nélküle megszerezni. Harmadszor, Pál azt mondja, hogy hálásnak kell lennünk mindazért az ajándékért, amit naponta kapunk Istentől. Az öröm visszatér, ha dicsőítjük Istent, aki szeret minket, bárhová legyünk is "elültetve".

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük a te nem szűnő jóságodat. Légy velünk, bárhol is vagyunk ma. Adj nekünk örömöt és hálás szívet, hogy az életünk dicsőítsen téged! Ámen.

Örömöt találhatok minden helyzetben, ha Istent dicsőítem.
Ann Stewart (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek