2020. december 7. hétfő

Íme, szövetségre lépek veletek és utódaitokkal, meg minden élőlénnyel, amely veletek van: madárral, állattal és minden földi élőlénnyel; mindennel, ami a bárkából kijött, minden földi élőlénnyel. Szövetségre lépek veletek, és semmi sem pusztul el többé özönvíz miatt, mert nem lesz többé özönvíz a föld elpusztítására. Majd azt mondta Isten:
Ez a jele a szövetségnek, amit én szerzek veletek és minden élőlénnyel, amely veletek van, minden nemzedékkel, örökre: szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, melyet én a világgal kötök. Amikor felhőt borítok a földre, és feltűnik az ív a felhőn, akkor visszaemlékezem a szövetségre, amelyet kötöttem veletek és minden élőlénnyel, amely testben él, és nem lesz többé a víz özönvízzé minden test pusztulására. Ha ott lesz az ív a felhőn, látni fogom és visszaemlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött minden élőlénnyel, amely testben él a földön. Akkor ezt mondta Isten Nóénak: Ez annak a szövetségnek a jele, amelyet minden földi élővel kötöttem.

1Móz 9,9-17.

ÉSZREVETTED?

Szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek. (1Móz 9,13)

Életem folyamán a szivárvány nagyon személyessé vált. Sok olyan helyzetben jelent meg, amikor Isten személyes válasza volt nekem. Emlékeztetett, hogy nem vagyok egyedül.
Azt is észrevettem azonban, hogy sokszor nem jelenik meg, pedig szükségem lenne rá, ráadásul adottak a körülmények. Erről egy gyerekdal jutott eszembe: "Nem azé, aki akarja, nem azé, aki fut, hanem kinek az Úr adja, mindig annak jut."
Megértettem azt is, hogy a körülmények csak a szivárvány létrejöttének feltételeit teremtik meg, észrevenni nekem kell. Fel kell emelnem a tekintetem, figyelnem kell, különben nem látom.
A karácsonyi készülődés közben nagyon kedves szivárványt küldött nekem az Úr. A testvéremnek készítettem egy Betlehemet. A figurákat különböző színű ruhákba öltöztettem. Munka közben megváltoztattam egy figura ruhájának színét, az összeállításkor pedig kettőt megcseréltem. Amikor ránéztem a kész Betlehemre, a háromkirályok pontosan a szivárvány színeibe voltak öltöztetve. Nagyszerű érzés volt látni, hogy így is meg tud erősíteni Isten, ha van szemem, ami észreveszi az üzenetet.

Imádság: Mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy minden helyzetben ki tudod jelenteni magad. Add, hogy nyitva legyen a szívünk és szemünk, hogy észrevegyük üzenetedet! Ámen.

Ma nyitott szívvel akarom figyelni Isten új üzenetét!
Antal Gáborné (Szolnok, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK, HOGY KÉSZEK LEGYÜNK ISTEN ÜZENETEIRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek